Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Proper destí, Gàmbia

02/12/2019

L’A.E. Ramassà farà a l’abril el seu 7è viatge al continent africà.

L’equip franquesí A.E. Ramassà viatjarà a Gàmbia, del 4 al 12 d’abril de 2020, on jugarà un partit amistós amb el F.C. Real de Banjul, un dels equips punters de la lliga de Gàmbia. Com no pot ser d’una altra manera, aquest 7è viatge, també compta amb una part solidària i és que l’A.E. Ramassà treballarà, durant el seu viatge, amb l’ONG Nutrició Sense Fronteres per enfortir la seguretat alimentària materna i infantil i donar suport al desenvolupament agropecuari.

Gàmbia continua registrant un índex de mortalitat infantil alarmant, amb 92 morts de cada 1000 naixements, el que representa gairebé 15 vegades la mitjana dels països de renda alta. A Gàmbia el 40% de la població té menys de 15 anys. Les comunitats pateixen períodes de fam al llarg de tot l’any, però sobretot en l’època de pluges, que és quan més baixen les reserves d’aliments i alhora quan més necessitats calòriques presenta la població com a conseqüència de la feina intensiva que es realitza al camp.

El viatge  s’organitza conjuntament amb l’agència de viatges Altaïr i l’Associació de Turisme Sostenible Aethnic, que treballa en favor d’un turisme respectuós que promou la conservació del medi natural, el patrimoni històric i cultural, i que entén l’activitat turística com a motor de desenvolupament econòmic de les comunitat locals.

L’equip realitzarà la seva fita esportiva i dedicarà temps a conèixer el projecte de turisme comunitari de Ndemban, a participar en les diferents activitats que la ONG Nutrició sense Fronteres desenvolupa a Soma (cribatge nutricional en alguna de les viles de la regió, desenvolupament dels horts comunitaris...), així com a  organitzar entrenaments amb equips de futbol locals i amb joves dels pobles per traslladar els valors de l’esport a les comunitats.

Solidaritat i cooperació

L’A.E. Ramassà juga a la 4a Divisió Catalana, competint contra alguns dels equips més importants del Vallès Oriental. L’equip va iniciar el seu projecte solidari l’any 2014, amb el primer viatge a Etiòpia. Des d’aleshores, l’entitat ha protagonitzat expedicions a diversos països africans: Benin (2015), Uganda (2016), Camerun (2017), Madagascar (2018) i Costa d’Ivori (2019) viatges on ha mantingut la seva essència d’actuació: solidaritat, cooperació, cultura, educació i esport. 

Aquesta filosofia ha estat la que va portar Nacions Unides a nomenar l’AE Ramassà, Equip ambaixador de les Nacions Unides, l’any 2017. I és també el motiu pel qual l’ajuntament de les Franqueses col·labora de manera especialment activa amb el club.

 

Arxivat a: Esports
Viatge de l'A.E. Ramassà a Costa d'Ivori (abril de 2019)
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)