Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Violència Zero, el lema per a commemorar el 25N

06/11/2019

Les Franqueses commemorarà el Dia Internacional contra les Violències de Gènere amb un programa ple activitats del 22 al 25 de novembre. Durant aquest dies la façana de l’Ajuntament romandrà il·luminada de violeta.

Des de la regidoria de Feminisme i Igualtat en col·laboració amb altres àrees de l’Ajuntament s’han organitzat una sèrie d’activitats per denunciar la violència que pateixen les dones a nivell físic, sexual, psicològic i econòmic.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes activistes polítiques.

Les Franqueses compta amb un seguit d’activitats que es detallen a continuació:

Divendres 22 de novembre

FIRA DE L’AMOR
Proposta per a totes les edats que convida a reflexionar sobre l'amor romàntic a través d'una fira de festa major amb paradetes atractives i plenes de contingut:

  • "Pescar la mitja taronja" Intenta pescar la mitja taronja amb una canya i llegeix el missatge que hi trobaràs.
  • "L'amor és cec" Fes punteria amb els ulls tapats i demostra la teva capacitat de decisió a l'hora d'escollir les teves relacions sentimentals.
  • "La bonaventura amorosa" Una endevinadora t'ajudarà a qüestionar si l'amor és cosa del destí.
  • "La ruleta de l'amor" Gira la ruleta i genera bones pràctiques d'autoestima a les relacions amoroses.

A partir de les 17.30 h Plaça del Centre Cultural Bellavista
Col·lab. Diputació de Barcelona

CINE-FORUM per la Igualtat “Todas las mujeres que conozco”
Activitat adreçada a joves i a adults per fomentar el pensament críticsobre l'espai públic i la llibertat en relació al gènere i a les violències sexuals masclistes de la societat. L'activitat inclou el visionat del documental "Tódalas mulleres que coñezco" de Xiana de Teixeiro i el posterior debat.
Tódalas mulleres que coñezco
Pel·lícula de Xiana do Teixeiro (2018) que, a través de les converse amb amigues, col·laboradores i estudiants evidencia com de masculinitzat i violent continua sent el carrer. La directora del metratge intenta articular un discurs “sobre la por que no fomenti la por i sobre la violència que no resulti violent”.
71 minuts de durada. Any 2018.
El film ha partivipat en els Festival de Màlaga de Cine Español, a DocumentalMadrid (premi Screenly), a la Primavera do Cine Vigo (premi del públic al millor llargmetratge gallec) i a la 26a Mostra de Films de Dones.
19.30 h Centre Cultural de Bellavista
Col·lab. Espai Zero

Dissabte 23 de novembre

ACTE COMMEMORATIU “Fem camí sense oblit”
Acte simbòlic i participatiu en record de les dones i nens/es víctimes d'assassinats masclistes durant l'any 2019, com a mostra de rebuig contra la violència vers les dones pel fet de ser dones. Les sabates seran els objectes que simbolitzaran la desaparició de cada dona. Durant l'acte es visibilitzarà el llistat de noms de les víctimes publicades per feminicidio.net.
L'acte anirà acompanyat de les cançons interpretades per Lorena Gómez Fritz, un repertori de cançons contra la violència masclista com "La puerta violeta" de Rozalen, "Pienso en tu mirá" de Rosalia, "Yo no soy esa mujer" de Paulina Rubio, "Malo" i "Ella" de Bebe, "Salir corriendo" d'Amaral, "Hasta que la muerte nos separe" de Melendi, "Caza de pañuelos" de Rayden o "Mujer en libertad" de Mónica Naranjo.
També es llegirà el text "Per què?" que visibilitza la violència silenciada en l'àmbit domèstic d'una dona abans de ser assassinada.
11 h a 13 h Plaça Can Font
Org. Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social

CONCERT “Cançons de dones” de Rosa Zaragoza i berenar contra la violència de gènere
Rosa Zaragoza és una artista especialitzada en la recuperació de la memòria musical de les diferents cultures que han poblat la Mediterrània i les nostres terres. També ha creat un ampli repertori dedicat a les dones. Aquest concert és un recull de les cançons sobre dones que Zaragoza ha escrit i cantat durant tota la seva trajectòria musical.
18 h Teatre auditori del Centre Cultural de Bellavista
Col·lab. PMCEIJ i Polítiques Socials

Dilluns 25 de novembre
TALLER D’AUTOPROTECCIÓ PER A DONES
Taller realitzat per membres de la Policia Local de les Franqueses que té com a objectiu donar nocions d’autodefensa davant les possibles agressions masclistes. Està dirigit a dones majors de 18 anys i té com a objectius augmentar l'autoestima i la confiança de les dones davant situacions de conflicte, violència o inseguretat ciutadana. Es treballaran diferents tècniques bàsiques de defensa personal en una activitat dividida en tres parts: nocions bàsiques de seguretat, tècniques d'autoprotecció i conclusions.
17 h Sala Polivalent Centre Cultural de Bellavista
Per a més informació podeu trucar al 938 467 575
Col·lab. Policia Local de Les Franqueses

Enguany l’Associació Mirall tornarà a oferir els tallers sobre mites de l’amor romàntic als alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Lauro i l’Institut El Til·ler.

Arxivat a: Ajuntament
25 N 2019
Rosa Zaragoza
Tódalas mulleres que coñezco
Fira de l'amor
Commemoració 25N

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 08:57h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)