Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament aprova de forma inicial les ordenances fiscals per al 2020

30/10/2019

La bonificació de fins al 95% per la instal·lació d’energies renovables és una de les novetats

 

La bonificació per la instal·lació d’energies renovables és una  de les novetats més destacades de les ordenances fiscals de 2020, que s’han aprovat inicialment en el ple d’aquest mes d’octubre. Es preveuen bonificacions per a la instal·lació de captació solar tèrmica i/o fotovoltaica. En concret, un 20% per obres de nova construcció i un 95% per obres que facin aquesta conversió.

Les ordenances de 2020 també inclouen un recàrrec de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) d’un 50% que s’aplicarà a les residències desocupades. Una mesura ja prevista a l’ordenança actual, però que ara, que s’ha desenvolupat la Llei 18/2007 de dret a l’habitatge, ja es podrà aplicar.

Les taxes, els impostos i els preus públics s’actualitzen un 2,8%, el mateix import que la tarifació social. És a dir, l’aplicació de descomptes que van del 20 al 60 per cent en determinats preus públics, en funció de la capacitat econòmica dels usuaris, en els serveis esportius, les Escoles Bressol Municipals, l’Escola Municipal de Música i les activitats de Can Font. Aquest tipus de tarifació s’aplica des de l’any 2017 i té com a objectiu posar aquests serveis a l’abast de les famílies amb menys recursos econòmics.

Arxivat a: Ajuntament
Ple municipal
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/06/2020 a les 11:46h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)