Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El ball de l'Espolsada i les havaneres tanquen la Festa Major de Corró d'Avall 2019

16/09/2019

Els Encendraires celebren el 25è aniversari omplint de foc la festa


La Festa Major de Corró d'Avall 2019 ha estat marcada pel canvi de la junta de la comissió de festes i pels 25 anys de la colla de diables els Encendraires.

Dijous a la tarda les activitats a la plaça Joan Sanpera van començar a escalfar motors per la festa. Divendres al matí, els jocs i els tallers infantils i les propostes esportives van ser protagonistes. La tarda de divendres, però, va ser l'hora de passar por al passadís del terror organitzat pel Centre Municipal de Joves. La nau de Can Ganduxer s'ha transformat en el cau de l'horror on els assistens, de totes les edats, han conviscut amb els seus pitjos malsons. Una estona més tard, els Encendraires han realitzat el primer acte de foc de la festa major, la Cercavila Cabrona.

L'acte central de divendres, però, i el que ha obert la festa major 2019 ha estat el pregó. L'equip de la revista el Garbuix ha estat l'encarregat de donar la benvinguda amb referències al Parc del Falgar, a l'Espai Can Prat, a les eleccions i, sobretot, a les entitats que fan possible la festa major. L'altra protagonista del pregó ha estat la nova presidenta de la Comissió de Festes, Meritxell Gres, que , tot i els canvis, continuen sent els mateixos i que treballen des de fa 8 mesos per fer una festa del gust de tothom. L'alcalde, Francesc Colomé, ha felicitat la nova junta i les entitats i ha convidat a tothom a passar-ho d'allò més bé. Acabat el pregó, la nit ha continuat amb el primer sopar de barraques, amb el correfoc infantil, el circ de Mumusic Circus, els colors del Holi Fluor Festival i la música d'Andana i d'Ebri Knight.

El tercer dia de festa major ha començat amb propostes esportives de tot tipus durant el matí i bona part de la tarda. Per primera vegada, la pista de Cal Gavatx, ha acollit l'Skate Jam, una manera diferent de viure aquest esport. La tarda també ha comptat amb el concert del grup d'animació Xiula, l'orquestra Gerunda, la trobada de gegantons amb la participació dels gegantons de l'Escola Joan Sanpera, dels blaus i dels blancs de Granollers, de l'Escola Mogent de la Roca, dels Casals Infantils Municipals i dels de Santa Eulàlia . El vespre i la nit, però, ha estat l'espai dels Encendraires que han celebrat el 25 aniversari de la colla primer, amb els versots, després amb la cremada de l'Ajuntament que ha omplert la plaça de veïns i veïnes i per acabar, amb el correfoc, acompanyats per la colla de diables de Tremp.

Les bicicletes, les sardanes i els gegants han estat els protagonistes del matí de diumenge. A primera hora, la Festa de la Bicicleta Urbana ha sortit des del Complex Esportiu Municipal. I a les 11 h, mentre els gegants s'aplegaven a la plaça Joan Sanpera, els Sardanistes Franquesins i la Cobla Ciutat de Terrassa, han iniciat la matinal de sardanes.

Enguany, els Gegants de les Franqueses han sortit en cercavil acompanyats dels gegants Rajolers de Granollers, dels Veguers de Montblanc, dels Gegants de Caldes de Montbui i dels Gegants de Taradell.

Sardanes i gegants s'han aplegat al migdia a la plaça de Can Font amb el galop de benvinguda i la ballada dels gegants. La recapta solidària del Gegants de les Franqueses (340 euros) han estat aquesta vegada per Oncovallès. En acabar, vermut musical amb LF Comerç i l'arrossada.

La darrera tarda de la Festa Major de Corró d'Avall ha estat marcada pel ball de l'Espolsada que ha aplegat multitud de veïns vestits de blanc i negre per ballar aquesta dansa tan tradicional al municipi. Les havaneres, el rom cremat i la inevitable traca han posat el punt i final a la festa 2019.

Podeu visitar la fotogaleria aquí.

Arxivat a: Cultura
Cremada de l'Ajuntament
Pregó amb el Garbuix
Aigua de Corró
Animació amb Xiula
Ball de l'Espolsada
Concert amb Andana i Ebri Knight 1
Concert amb Andana i Ebri Knight 2
Correfoc Infantil
Correfoc
Donatiu a Oncovallès
Festa de la Bicicleta Urbana
Havaneres amb Cavall Bernat
Holi Fluor Festival
Jocs gegants
Passadís del Terror
Rom cremat
Sardanes
Trobada de gegantons
Trobada de gegants
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)