Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament de les Franqueses dóna resposta a la presència de rosegadors, reforçant el tractament en els punts on és necessari

28/08/2019

No s’ha detectat un augment d’aquests animals al municipi i se segueix amb rigor el protocol establert

L’Ajuntament de les Franqueses continua aquest estiu amb el protocol establert en relació amb els rosegadors, amb l’objectiu d’eliminar, controlar i prevenir la presència d’aquests animals.

Tot i que durant la primavera i l’estiu, per temes climàtics i de comportament de la mateixa espècie, es fan més visibles, la presència de rosegadors al municipi no ha augmentat i està totalment controlada.

Des de l’Ajuntament es prenen totes les mesures perquè això sigui així, seguint amb rigor els tractaments ordinaris de prevenció que es realitzen mensualment en les zones establertes i amb el reforçament dels tractaments extraordinaris quan és necessari i també cada vegada que es demana, davant la visibilitat de rosegadors, com ha estat el cas darrerament.

En aquest sentit, l’Ajuntament comunica totes les incidències que es reben a l’empresa que ofereix el servei per tal que aquesta pugui actuar el més ràpidament possible, com a mesura preventiva i de control.

Aquests tractaments extraordinaris se sumen als ordinaris que es fan cada mes en què es valora el consum de rodenticida de la zona, un biocida que afecta únicament al rosegador, amb la funció específica d’eliminar, controlar i prevenir-ne la presència. A la vegada, també es fa una anàlisi visual, de les petjades i dels excrements que s’hi troben per tal d’aplicar l’actuació pertinent.

Mesures com tancar bé les bosses d’escombraries, recollir els residus orgànics i lliurar-los en els punts concrets també contribueixen a regular-ne la presència.

A la imatge es pot veure un dels sistemes que fa servir l'empresa de control de rosegadors. La peça de color vermell és el biocida.

Arxivat a: Obres i Serveis
Actuació de control de rosegadors
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)