Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Hem de ser proactius, impulsarem iniciatives per ser un autèntic referent"

01/08/2019

Entrevista a l'alcalde, Francesc Colomé

Francesc Colomé enceta la tercera legislatura com a alcalde de les Franqueses del Vallès. L’any 1999, Colomé entra a formar part de la política activa com a regidor a l’Ajuntament de les Franqueses, d’on és alcalde des de 2011. Actualment, també presideix el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Junts per les Franqueses (JxLF) va ser la força més votada el 26 de maig amb 2.762 vots i 6 regidors. El mandat 2019-2023 comença amb un pacte entre JxLF i PSC-CP per constituir un govern estable.

Comença la seva tercera legislatura com a alcalde de les Franqueses del Vallès, què suposa per vostè?

Tot i que sigui la tercera legislatura, molta emoció. Estar al capdavant d’un municipi com les Franqueses, el lloc on vaig néixer, on hi ha arrelada la meva família i que m’ha vist créixer és tot un honor, però també suposa tot un repte i molta responsabilitat. Amb cada mandat hi ha quatre anys per endavant de nous projectes i no sempre és fàcil. La nostra prioritat és fer de les Franqueses un punt de referència a la comarca i al país, un municipi punter tant econòmicament com culturalment, on l’adaptació als nous temps no estigui renyida amb la tradició. Avançar és el nostre objectiu, però també tenim molt clar que el benestar dels nostres veïns i veïnes està per sobre de tot. Per tant, el nostre projecte de futur treballarà en aquesta línia.

Durant el ple d’investidura es va donar a conèixer un acord entre JxLF i PSC-CP. Aquest fet va provocar les crítiques sobretot d’IEC-AM i SAL-CUP-AMUNT...

Sí, nosaltres havíem d’escoltar tots els partits i estudiar totes les opcions possibles, però sempre hem tingut molt clar que volíem un govern estable que ens permeti avançar. Nosaltres hem estat la llista més votada, però era evident que el més òptim era tenir un soci de govern amb qui poder construir nous projectes. Amb el PSC ja ens coneixem, ja hem treballat conjuntament durant la legislatura anterior. És evident que no compartim visió, i estem molt i molt allunyats en temes nacionals, però el nostre acord és per treballar pel municipi, per fer poble.  Nosaltres tenim ben clar qui som, d’on venim i on anem.

Les crítiques sobre els pactes s’han repetit quan s’han creat aliances supramunicipals. És el cas, per exemple, del Consell Comarcal del Vallès Oriental que vostè presideix i on s’ha fet un acord amb PSC i En Comú Guanyem.

Constituir pactes no sempre és fàcil, hi ha molts factors a tenir en compte. Jo sóc dels que sempre he demanat UNITAT. En aquests moments a nivell nacional ens falta unitat i aquesta unitat ens ha de venir donada de dalt a baix. Si els de dalt no es posen d'acord com podem anar bé? El nostre conflicte, les nostres reivindicacions només les podem afrontar amb garanties, si hi ha unitat, o almenys una unitat d'acció molt clara que en aquests moments trontolla.

Què suposa per vostè estar al capdavant del Consell Comarcal del Vallès Oriental?

He dedicat tota la meva vida a l’administració pública, primer des de la meva feina a l’Ajuntament de Granollers i després des de la política activa aquí, a les Franqueses. Puc dir que la meva vocació és el servei públic i crec que és des de la política de proximitat que podem treballar per canviar i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Els polítics tenim la responsabilitat de garantir serveis per tal que tothom pugui viure amb dignitat i aquesta serà també la meva tasca ara des del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Evidentment, aquest càrrec serà completament compatible amb l’alcaldia de les Franqueses, que sempre serà la meva prioritat.

Tornant a les Franqueses, quatre anys per endavant, quins seran els seus objectius principals?

En aquests últims vuit anys hem sabut definir un municipi que pivota en 4 eixos molt clars. Som un municipi amb un urbanisme amable, un municipi verd, amb bons equipaments vers les persones, i un municipi ben connectat. Volem continuar així i l’equip de govern treballarà en aquesta línia. De projectes n’hem de fer molts perquè hem de ser un Ajuntament proactiu, hem de treballar per posicionar el nostre municipi i estic segur que ho estem aconseguint, però hem de seguir. Si em pregunta per projectes concrets, tinc clar que els propers quatre anys hem de desenvolupar l’Aula de la Natura al Parc del Falgar, que haurà de ser un referent supramunicipal; el Sector N (els polígons industrials generen riquesa); la nova residència d'avis de Bellavista; un tercer pavelló; ampliar la zona esportiva de Llerona; un nou circuit de bicicletes i pista d'atletisme al polígon del pla de Llerona. També hem de potenciar el comerç local de proximitat i millorar la mobilitat dels pobles amb noves vies per a vianants i bicicletes, entre d’altres. I com li deia abans hem de ser proactius, això vol dir que des de totes les regidories impulsarem iniciatives que facin de les Franqueses un autèntic referent.

Una de les novetats d’aquesta legislatura fa referència a l’estructura interna de l’Ajuntament amb la creació d’àrees.

Sí. Ja som un Ajuntament de 20.000 habitants i això requereix una estructura que pugui fer front als serveis que s’han d’oferir en un municipi d’aquesta magnitud. El que hem fet és crear cinc grans àrees: Presidència; Govern i Economia; Territori i Ciutat; Acció Comunitària i Benestar, i Serveis a les persones. D’aquestes àrees pengen les 18 regidories que hi ha actualment. Es tracta d’una organització que permetrà ser més operatius a l’hora desenvolupar els projectes.

Què espera d’aquesta legislatura?

Ser alcalde d’un municipi és una gran responsabilitat. Espero no decebre a ningú, ni a les persones que m’han votat ni a les que no ho han fet. Jo sempre dic que governo per a tothom, sense distincions. El benestar dels veïns i veïnes de les Franqueses és la meva prioritat i continuaré treballant en aquest sentit. Durant aquest mandat em toca assumir també altres responsabilitats, però començo amb molta il·lusió perquè crec fermament en els organismes públics perquè no hi ha cap altra manera de canviar i millorar que fer-ho des de dins. Jo porto des de 1999 en la política activa i crec que puc aportar tot el que m’ha donat l’experiència. Sobretot l’experiència de treballar en un municipi format per cinc pobles que ens ha ensenyat a crear xarxes per unir-nos, però sempre respectant cadascuna de les nostres identitats. Les Franqueses ha fet un pas endavant i nosaltres no podem decebre a la nostra ciutadania. Vull continuar treballant des del carrer, que és on hi ha la realitat, i des de l’Ajuntament, que és on s’han de gestar els projectes de futur. Entre tots farem de les Franqueses un municipi referent. Ens en sortirem. No ho dubteu.

Arxivat a: Ajuntament
Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/07/2020 a les 11:19h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)