Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La pervivència de les empreses a les Franqueses supera la mitjana en 3 punts

04/07/2019

Més del 60% de les empreses creades al 2015 continuen en funcionament i amb bones perspectives de futur

 

La Diputació de Barcelona ha publicat l'estudi de seguiment a les empreses durant els darrers 3 anys. Un estudi que ha permès conèixer l'estat de salut de les noves empreses i dels emprenedors a la demarcació de Barcelona i a tots els municipis amb centres locals de suport a l'emprenedoria, quina és la tendència dels negocis de nova creació i quin és el seu grau de pervivència.
Es tracta d'un anàlisi quantitatiu que permet al centre local per al foment de l'esperit empresarial i la generació d'activitat econòmica de les Franqueses, situat a Can Ribas i competència de l'àrea de Dinamització Econòmica del municipi, fer un ser un seguiment als projectes generats amb el seu suport des del 2015.
Les Franqueses supera la mitjana
L'any 2015 es van engegar 37 projectes d'emprenedoria a les Franqueses. La majoria, veïns d'entre 35 i 54 anys (un 73% del total). Un 65% dels emprenedors van ser homes i un 35% dones. I gairebé el 75% dels projectes tenien a veure amb els sectors del comerç i dels serveis.
Tres anys més tard, l'estudi ha constatat que el grau de pervivència d'aquestes noves empreses és del 63,2%, 10 punts per sobre de la mitjana de la demarcació. Les empreses que continuen vives tenen una mitjana de 1,5 treballadors, una mica per sota de la mitjana, i destaca que un 10% d'aquestes empreses facturen entren 50.000 i 100.000 euros anuals, deixant la mitjana de facturació del municipi vora els 50.000 euros, per sobre de la mitjana de la comarca.
Pel que fa a les motivacions de tancament de les noves empreses creades al 2015, la majoria ho han fet per motius econòmica o perquè l'emprenedor va passar a treballar com a assalariat. La majoria d'empreses que han tancat ho han fet durant el primera any de vida.
Les claus per a la pervivència
Totes les empreses incloses a l'estudi han deixat palès que la formació i la capacitació en diversos àmbits fora del propi del sector de negoci, és una de les claus per a la perdurabilitat. Les demandes en aquest sentit són de cursos de màrqueting empresarial, de gestió online, de comptabilitat i fiscalitat i de cursos de sobre gestió comercial.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Can Ribas, centre local de suport a emprenedors i a empreses
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)