Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Acords de ple del 28 de març de 2019

29/03/2019

Relació d'acords i mocions de la sessió plenària celebrada el 28 de febrer, a les Franqueses del Vallès

1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior.

2. Donar compte de les resolucions dictades per l'alcalde i els regidors/es delegats de l'Alcaldia números 2019-341 a 2019-674 corresponents al període comprès entre els dies 1 i 28 de febrer de 2019.

3. Donar compte de les actes de la Junta de Govern Local números JGL/2019/7 a JGL/2019/10 que corresponen a les sessions, amb caràcter reservat o públic, dels dies 7, 14, 22 i 28 de febrer de 2019.

4. Moció que presenta el grup municipal Imaginem les Franqueses en Comú - Entesa, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 21 de març de 2019, per denunciar els problemes recurrents del servei de rodalies al municipi.

Primer.- Denunciar com ajuntament els problemes que pateixen els usuaris dels serveis de trens de Rodalies de les línies R2 i R3 al municipi.
Segon.- Exigir com ajuntament a les Administracions competents que actuïn amb celeritat per solucionar els problemes que pateixen els usuaris en els serveis i estacions de les línies R2 i R3 de Rodalies a les Franqueses.
Tercer.- Exigir com ajuntament a les administracions competents el correcte finançament i inversió en infraestructures per garantir un servei públic de trens de rodalies de qualitat i atractiu, per tal que sigui una alternativa real al vehicle privat.
Quart.- Traslladar els presents acords a la PTP Associació per a la Promoció del Transport Públic, al Govern de l’Estat, a RENFE, a ADIF, a Rodalies de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la ciutadania de Les Franqueses mitjançant les xarxes i butlletí municipals.

Moció aprovada per unanimitat dels grups municipals assistents (PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència per Les Franqueses i Partit Popular de Catalunya)

5. Moció que presenta el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 21 de març de 2019, de condemna als atemptats terroristes perpetrats a dues mesquites de Nova Zelanda i en defensa de la llibertat de culte.

Primer.- Expressar la condemna més enèrgica als atemptats terroristes perpetrats a dues mesquites de Nova Zelanda, i mostrar les condolences a les víctimes i les seves famílies i el respecte i la solidaritat amb els musulmans de tot el mon.
Segon.- Reivindicar la fermesa democràtica i la igualtat entre les persones, sense distinció d'ètnies, cultures ni de qualsevol confessió religiosa, com a forma de combat contra la intolerància i la violència.
Tercer.- Denunciar i combatre el fanatisme, la intolerància, el racisme i el feixisme en totes les seves variants i la inacció de part dels governs i organismes mundials que abonen el terreny a aquest tipus d’actes criminals.
Quart.- Notificar aquests acords al Consolat de Nova Zelanda a Barcelona, i posar-los en coneixement de la ciutadania de les Franqueses del Vallès pels mitjans habituals.

Moció aprovada amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per Les Franqueses, i l’abstenció del Partit Popular de Catalunya

6. Moció que presenta el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, i no aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 21 de març de 2019, per demanar la recuperació per part del Plenari municipal de competències que li són pròpies traspassades a la Junta de Govern Local; en concret, la competència plenària per “La concertació de les operacions de tresoreria quan l’import acumulat de les operacions vives en cada moment superi el 15% dels ingressos corrents liquidats en l’exercici anterior”.

Primer.- Instar al govern municipal a reconèixer que la justificació donada per portar a terme la delegació que va ser textualment: "a l'objecte de dotar d'una major eficàcia i celeritat en l'actuació municipal", és falsa per a la competència que ens ocupa. És falsa i perversa, ja que l’endeutament del municipi per un import tan elevat com el que contempla la delegació, no pot fer passar suposades raons de celeritat per davant del dret de la ciutadania i dels seus representants electes de poder argumentar i debatre públicament abans de l’aprovació de la firma de l’operació de crèdit.
Segon.- Instar al govern municipal a explicar a la resta de grups polítics de l'Ajuntament i a la ciutadania en general, els motius reals de la delegació d'aquesta competència plenària, un cop demostrada la poca veracitat del motiu esgrimit com a justificació inicial, i a que indiqui si el motiu és la voluntat d’aquest govern de buidar de contingut els plens municipals (fins que algun dia ens trobem un Ple sense cap punt a la part resolutiva), i negar al grups municipals de l’oposició l’oportunitat d’argumentar i expressar les seves opinions en un debat obert i públic.
Tercer.- Instar al govern municipal a retornar al Plenari la competència per a “La concertació de les operacions de tresoreria quan l’import acumulat de les operacions vives en cada moment superi el 15% dels ingressos corrents liquidats en l’exercici anterior”, amb la inclusió del punt a l'ordre del dia del proper Ple municipal.

Moció no aprovada amb els vots a favor d’Imaginen Les Franqueses en Comú-Entesa, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per les Franqueses, els vots en contra de PDeCAT-Demòcrates i Partit dels Socialistes de Catalunya, i l’abstenció del Partit Popular de Catalunya.

Arxivat a: Ajuntament
Ple 28/3/19
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)