Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Tinc dret a alterar-me pel nivell de violència simbòlica que patim cada dia per un tema de gènere"

07/03/2019

Una xerrada de l'escriptora Bel Olid i un acte amb instituts i l'espectacle "Mudar la pell" commemoren el Dia Internacional de la Dona

PROU! és el lema que ha fet servir l’Ajuntament de les Franqueses per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Es tracta d’un prou a la normalització i invisibilització de totes les expressions de violència masclista que hi ha al darrera de molts aspectes quotidians.

Els actes han començat aquest dimecres al vespre amb la xerrada “Normal no és desitjable. Violència quotidiana i llindars de tolerància”, que ha impartit l’escriptora feminista Bel Olid. Durant la conferència, Olid ha posat de manifest casos en què la dona pateix discriminació. “Tinc dret a alterar-me pel nivell de violència simbòlica que patim cada dia per un tema de gènere”, ha afirmat l’escriptora. Segons Olid, les dones “estem socialitzades per tolerar aquest comportament”, fent referència a les accions discriminatòries que reben les dones en el seu dia a dia. Olid ha explicat com l’autoestima de les dones depèn de la mirada dels homes sobre elles en una situació de poder que hi ha implícita en l’acció. “Ens fan veure com a objecte de desig i no com a subjecte de desig”, ha afegit.

La programació ha continuat aquest dijous amb un acte institucional a la plaça de l’Ajuntament amb la col·laboració dels instituts Lauro i El Til·ler. Els alumnes de cicles i ReCREA’T de l’institut Lauro han interpretat les cançons “Let her go”, You raise me” i “Hay algo en mí” mentre altres alumnes han recreat situacions on dones han mort assassinades. Una batucada dels alumnes de 4t d’ESO i la lectura d’un manifest de tres alumnes de l’institut El Til·ler han donat pas a l’última interpretació. I és que Nora Baylach i Nom Jambi han clos l’acte amb la interpretació de l’espectacle de música i dansa “Mudar la pell”.

En el document adjunt podeu llegir el manifest que l’Ajuntament de les Franqueses ha preparat per commemorar el Dia Internacional de la Dona després de l’obertura de l’acte a càrrec de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé.

Podeu veure totes les imatges dels actes aquí.

Arxivat a: Ajuntament, Polítiques Socials
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Dia de la Dona 2019
Conferència Bel Olid
Conferència Bel Olid
Conferència Bel Olid

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/10/2021 a les 13:35h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)