Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Quatre hípiques i més de 150 cavalls participaran en la Passada dels Tres Tombs

25/02/2019

La tradicional jornada d'homenatge a la pagesia se celebrarà el diumenge, 3 de març

Quatre hípiques -una més que l'any passat- amb més de 120 cavalls, 10 carros de mercaderies tirats per 25 cavalls més, i 10 tractors, a més dels particulars que ho desitgin amb els seus animals, participaran en la tradicional Passada dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat, del diumenge 3 de març. 

Enguany, a més de  l'Hípica de Llerona, l'Hípica Guillermo i la Quaranya, de l'Ametlla, que ja van prendre part en la passada edició, hi haurà la novetat de l'Escola d'Equitació de Granollers, que serà l'abanderat  i que desfilarà amb ponis i amb els seus joves genets. 

"Convidem la ciutadania a participar d'aquesta festa tradicional i que tothom porti els seus animals domèstics. Volem que la gent surti al carrer i que gaudeixi d'aquest dia en què es fa un homenatge a la pagesia i a la seva dura feina, en un to festiu i de renoneixement", ha apuntat la regidora d'Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Ma. Pruna, en la roda de premsa de presentació. 

L'acte també ha comptat amb l'assistència de Sergi González, mossèn de la parròquia de Santa Eulàlia de Corró d'Avall, i d'Albert Costa, president de l'Associació Cívica i Cultural de Corró d'Avall.

El mossèn Sergi González ha destacat la importància d'aquest tipus de celebracions tradicionals perquè "marquen l'empremta dins el territori"; mentre que Albert Costa ha fet referència al tercer any de col·laboració "engalanant i fent l'esmorzar i la distribució dels borregos", ha apuntat. A la vegada, Costa ha fet una crida a què altres entitats també hi col·laborin en futures edicions.

La festivitat de Sant Antoni Abat començarà a les 9 h del matí, amb l'esmorzar de traginers i la concentració de carruatges, cavalls i tractors al passeig de Tagamanent. A les 11 h, hi haurà l'ofici religiós, a la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de Corró d'Avall.

La formació de la rua començarà a les 11.30 h i a les 12 h del migdia s'iniciarà la benedicció dels animals de companyia a la plaça de l’Església, en la confluència del carrer Sant Ponç i avinguda Santa Eulàlia. Des d'aquest punt es donarà inici a la Passada dels Tres Tombs, que tindrà el recorregut següent: carrer de Sant Ponç, carrer de la Serra, plaça de l'Escorxador, carretera de Ribes i final a la plaça de l'Ajuntament.

La jornada finalitzarà, a partir de les 13.45 h, amb la degustació de borregos i vi dolç, la desfilada individual i el lliurament d’obsequis a tots els participants a la rua.

Afectacions en el trànsit i recomanacions

Amb motiu de la Passada dels Tres Tombs, hi haurà diverses afectacions de trànsit. Les podeu consultar en aquest enllaç

 

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Roda de premsa Festa de Sant Antoni - Passada dels Tres Tombs
Cartell de Sant Antoni
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)