Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Fundació Carles Pi i Sunyer premia dos projectes de les Franqueses

15/02/2019

El Servei d'assessorament i mediació en temes de veïnatge i l'Espai familiar han rebut aquest dijous el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques

El Servei d'assessorament i mediació en temes de veïnatge, impulsat per Pla de Barris, ha estat una de les iniciatives certificades com a bona pràctica pel Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Carles Pi i Sunyer. En concret, s'ha destacat del servei de l'Ajuntament de les Franqueses l'aportació innovadora i de qualitat, que pot servir de referència a d'altres ajuntaments i entitats locals.

El reconeixement ha tingut lloc aquest dijous a l'Auditori AXA de Barcelona, en un acte, organitzat conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya, que ha comptat amb l'assistència d'uns 450 experts i autoritats locals, d'entre les quals els 81 ajuntaments que han fet aportacions al Banc i que han estat distingits amb el certificat de bona pràctica entre els anys 2014 i el 2018. L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i el regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, han recollit el guardó. Durant l'acte també s'han entregat diplomes experiències anteriors i l'Ajuntament de les Franqueses ha rebut el reconeixement a l'Espai familiar, un servei ubicat a Bellavista que treballa per la integració, participació i prevenció de la comunitat.

El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa, insipirada en els principis de la Carta Europea de l’Autonomia Local (CEAL), que vol estimular la innovació i la bona governança local, seguint les estratègies establertes pel Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa. Al llarg dels últims anys, la Fundació Carles Pi i Sunyer ha acreditat més de dues-centes accions o programes d'èxit desenvolupats pels governs locals a Catalunya

El Servei d'assessorament i mediació en temes de veïnatge a les comunitats de veïns i en temes de veïnatge és un servei públic i gratuït, posat en marxa l’any 2014 a Bellavista i ampliat posteriorment a la resta del municipi, que té com a objectiu la mediació en els conflictes que s’hi donen, com ara impagaments, sorolls, desavinences, ocupacions… A banda del servei de mediació, també organitza tallers pràctics i xerrades al voltant d'aquesta temàtica, adreçats tant a presidents de les comunitats com als mateixos veïns.

L'atenció als usuaris es desenvolupa en dues seus: a Bellavista Activa (carrer del Rosselló, 39) dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 13 h, i dijous, de 16 a 18 h; i a l’Ajuntament (Carretera de Ribes, 2) dimarts, de 16 a 18 h, i dimecres, de 9 a 13 h.

Arxivat a: Ajuntament, Pla de Barris
Recollida del guardó de Bones Pràctiques
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)