Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament de les Franqueses no acceptarà més oliveres mil·lenàries al municipi

05/02/2019

Com a mesura de preservació del patrimoni ambiental, agrari, cultural social, històric i econòmic de la zona de procedència dels exemplars

L’Ajuntament de les Franqueses no adquirirà ni acceptarà en donació més exemplars d’oliveres monumentals, centenàries i mil·lenàries en les obres públiques que siguin responsabilitat de l’ajuntament. A més, desaconsellarà la seva plantació en obres públiques responsabilitat d’altres administracions.

Aquesta és la conclusió de la moció presentada pel grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa, aprovada per la Junta de Portaveus, celebrada en la sessió ordinària de 24 de gener, amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per Les Franqueses, i l’abstenció del Partit Popular de Catalunya.

La mesura que ha adoptat l’ajuntament de les Franqueses està en la línia de preservació del patrimoni ambiental, agrari, cultural, social, històric i econòmic de la zona de procedència de les oliveres mil·lenàries.

Catalunya, el País Valencià i l’Aragó concentren els conjunts més extraordinaris d’oliveres  mil·lenàries, amb un altíssim valor patrimonial. La Mancomunitat de la taula del Sènia calcula que la regió té fins a 5.027 exemplars d’oliveres monumentals. A Catalunya, segons dades del Grup d’Estudi de Protecció dels Ecosistemes Catalans, n’hi ha prop de 2.000, bona part dels quals es concentren a la comarca del Montsià.

La Junta de Portaveus comunicarà els acords de la moció aprovada a la Mancomunitat de la taula del Sènia, als consells comarcals del Montsià, del Baix Ebre , de la Terra Alta i a l’Ajuntament d’Ulldecona.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Olivera mil·lenària, a la Rambla de la carretera de Ribes
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)