Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El cicle de l’aigua, en els 171.200m2 del Parc de la Verneda i el Falgar

04/02/2019

La zona humida del parc complementarà la depuradora de la Garriga

El Parc de la Verneda i el Falgar, que obrirà al usuaris al març, és la nova zona verda al municipi de les Franqueses del Vallès. Amb més de 170.000m2, l'espai combina l’estudi i interpretació de la natura en un entorn verd; una zona humida pensada, entre d'altres coses, per facilitar el niament d’aus, i l’espai d’esbarjo, esport i jocs.

El cicle de l’aigua a la zona humida

La zona humida del parc està formada per 3 llacs artificials amb una superfície total de 21.430m2 i una capacitat d’emmagatzematge de 31.000m3 d’aigua.
L’aigua que omplirà aquests llacs començarà el seu recorregut a l’extrem nord del parc, al voral de la carretera BV1433. Ara com ara, s’està utilitzant aigua de dos pous però, en breu, brollarà l’aigua provinent de la depuradora de la Garriga que circularà per un riu artificial fins al primer llac i després al segon. Des d’allà i a través d’una cascada, l’aigua s’acabarà acumulant al llac principal. Durant tot aquest viatge, l’aigua circularà entre grava i vegetació, fet que ajudarà a complementar la depuració terciària iniciada a la depuradora de la Garriga. Els més de 30.000m3 d’aigua serviran per regar els verns del parc i la resta de vegetació. L’aigua sobrant retornarà cap al Congost.
Al voltant dels llacs i dels rierols s’està plantant vegetació de ribera densa per evitar el pas dels usuaris i afavorir l’arribada i el refugi de fauna autòctona i migratòria.

La praderia, salut i natura

Aquest espai, situat a l’entrada del Falgar, és una zona pensada pel descans i per la salut. D’una banda, hi ha tot un circuit de jocs infantils per a infants de 0 a 12 anys amb una gran varietat de propostes lúdiques i una tirolina. I, de l'altra, hi ha un circuit d’exercicis de rehabilitació destinats a la gent gran que vulgui realitzar exercicis suaus.
Per la praderia transcorre també un circuit per a bicicletes il·luminat amb sistemes sostenibles i respectuosos amb l’entorn . La zona es completa amb la instal·lació de mobiliari urbà i de fonts.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Llac principal
Inici del recorregut de l'aigua cap a la zona humida
Espai de jocs infantils
Rierol que porta l'aigua al sistema de llacs
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)