Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses consolida la inversió per finalitzar les actuacions en marxa

01/02/2019

El pressupost 2019 incrementa la despesa corrent per millorar en serveis, manteniment i tarifació social

El ple ordinari municipal ha aprovat inicialment el pressupost de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms per a l’exercici del 2019, el qual ascendeix de manera consolidada a 23.008.898 euros, amb els vots favorables de PDeCAT-Demòcrates, PSC-CP i PP, els vots en contra d’ILFC-E, ERC-AM  i l’abtenció del CpF.

El pressupost 2019 marca com a objectius principals, d’una banda, incrementar i consolidar els serveis als ciutadans i el manteniment de la via pública i, d’una altra banda, finalitzar les inversions projectades en altres exercicis.

L’increment en la despesa corrent durant 2019 permetrà mantenir els serveis i la tarifació social, tot i l’actualització de la pressió fiscal municipal d’acord l’IPC, i de la contenció de els subvencions d’altres administracions.

La despesa prevista en inversions permetrà finalitzar l’Espai Can Prat, rehabilitat l’edifici del Centre de Formació d’Adults-Apadis a Bellavista, remodelar el passeig dels Til·lers i la plaça dels Països Catalans i mantenir les inversions recurrents en mobiliari urbà, enllumenat, clavegueram, infraestructures a la via pública i altres. També permet una nova aportació al Programa d’Ajuts a la Rehabilitació d’edificis del programa de Pla de Barris de Bellavista.

Tot i que el pressupost en termes consolidats es minora respecte el de 2018, la despesa en serveis al ciutadà s’incrementa. Únicament es redueix el pressupost d’inversions, ja que aquest bàsicament finalitza les actuacions iniciades en el darrer exercici.

El deute financer a data 1 de gener de 2019 és de 13.890.416,58  euros, el que suposa un rati deute/ingressos ordinaris del 66,25%. Amb aquest endeutament, les Franqueses es manté per sota dels percentatges que marca la Llei d’Hisendes Locals.

Arxivat a: Ajuntament, Hisenda
Ferran Jiménez, regidor d'Hisenda
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)