Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Instal·lada la tanca de seguretat al Camí Vell de Marata

30/01/2019

Després d'haver ubicat els nous senyals d'informació verticals i un element reductor de velocitat a la recta de Can Tort, la propera acció serà la col·locació de reflectors en els tres ressalts del vial

Les actuacions de pacificació del Camí Vell de Marata (de Llerona a Cardedeu) continen endavant. Aquesta setmana ja s'ha completat la col·locació d'una barrera de seguretat mixta de fusta i de ferro per delimitar el límit del voral amb una amplada de calçada de 4,5 metres, en el tram que hi ha entre ca l'Enric i el camí del Cementiri de Marata. El proper pas serà la col·locació de reflectors de senyalització per advertir la presència dels elements reductors de velocitat del camí, una acció que es preveu que s’executi en els propers dies.

La instal·lació dels plafons d’informació en punts estratègics, la implantació d’un ressalt de velocitat a la recta de can Tort i el repàs i pintat de la línia contínua per delimitar el límit del voral són accions que també s'han fet en els darrers dies.

Els nous senyals d’informació verticals es troben a l’inici i al final del camí de Marata i a la cruïlla amb la carretera de Cànoves BV-5151. Es tracta de plafons de grans dimensions (1400 x 900 mm) que alerten del fet que s’està circulant per un camí rural i les restriccions que això comporta: circular a un màxim de 40 km/h,  la impossibilitat de pas dels vehicles de més de 3,5 tones (excepte serveis a granges), l’amplada del calçada (4,5 m) i la presència d’elements reductors de velocitat.

Pel que fa a l’element reductor de velocitat tipus esquena d’ase que s'ha instal·lat recentment, es troba al PK 1+220, uns 35 metres després del camí d’entrada a la masia de can Tort, en direcció a Cardedeu. Aquest ressalt és especialment important, ja que  és un dels punts més perillosos pel fet d’estar just al mig d’un tram recte. En total, al llarg del Camí Vell de Marata s'han instal·lat 3 elements reductors.

La pacificació del camí antic de Marata

La pacificació del Camí Vell de Marata és una antiga reivindicació de veïns i usuaris d'aquest vial. Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, la intensitat mitjana de vehicles que hi circulen se situa al voltant dels 2.500 al dia, amb un percentatge de vehicles pesants del 6,5%. El nombre tan elevat de trànsit ja suposa un problema, però, a més, s’hi afegeix l’alta velocitat. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de les Franqueses ha agilitzat en els darrers mesos les actuacions per tal que la circulació per aquest camí es realitzi de la manera més segura possible, tant per als veïns i vianants que caminen per aquesta zona com per als conductors que hi circulen.

 

 

 

 

 

Arxivat a: Urbanisme i Activitats, Ajuntament
Senyal vertical d'indicacions i restriccions al Camí Vell de Marata
Tanca de seguretat al Camí Vell de Marata
Pacificació del Camí Vell de Marata. Reductor de velocitat a la recta de Can Tort
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/01/2021 a les 08:45h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)