Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Licitat el projecte i les obres de remodelació de l’estació de línia R3 a les Franqueses

10/01/2019

Les obres permetran crear un pas soterrat per connectar les antigues casernes amb l’actual zona d’estacionament

15,3 milions d’euros és l’import que la Adif, Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, destinarà a la redacció del projecte i posterior execució de les obres de les estacions de la línia R3 de rodalies entre Parets i la Garriga. L’estació de les Franqueses és una de les beneficiades per aquesta licitació que millorarà la seguretat, la senyalització i la instal·lació de nous sistemes de gestió del trànsit.

Les obres s’emmarquen dins el projecte de desdoblament de la línia i, per tant, l’adequació de l’estació a l’augment del trànsit ferroviari. S’ampliarà la zona d’andanes fins a 210 metres de llargària i una amplada mínima de 3 metres. Es conserven els traçats de les vies 1 i 2, renovant-ne les estructures però s’aixequen les actuals vies 3 i 4 per deixar espai per al futur desdoblament de la línia. Es fan desaparèixer els actuals passos a nivell entre andanes i es crea un pas inferior amb escales i ascensors.  També es tancarà l’accés a l’estació amb la instal·lació de torns per entrar-hi. Les actuacions en la zona de vies i d’andanes també suposaran la desaparició de l’espai d’horts que transcorre paral·lel al carrer d’Anna Maria Mogas.

A l’estació de les Franqueses, a més, Adif preparat un calaix soterrat que permetrà connectar les antigues casernes, al carrer d’Anna Maria Mogas, amb l’actual zona d’aparcament de l’estació. L’Ajuntament, posteriorment, habilitarà aquest calaix com a pas soterrat amb la construcció dels accessos a banda i banda i adequarà els elements de seguretat i la il·luminació.

La publicació de la licitació d’aquest projecte ha estat publicada al BOE amb data 31 de desembre i el termini de presentació de propostes és el 5 de febrer.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Estat actual de l'estació de la línia R3
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/12/2020 a les 19:01h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)