Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Participa en l'elaboració del nou Pla Local d'Infància i Joventut

13/11/2018

Continua el procés de renovació del document marc de l'àrea amb una enquesta oberta a tots els infants i joves del municipi

L'actual Pla Local d'Infància i Joventut data de 2012. Ara, 6 anys més tard, s'ha plantejat la necessitat de fer evolucionar el pla per recollir els canvis que la societat, els joves i els infants han incorporat en aquests anys. El document resultant d'aquest procés participatiu ha de ser una eina de gestió de les actuacions de l'àrea i acompanyant del Projecte Educatiu Marc, eix rector dels dissenys i programes dels serveis educatius d'Infància i Joventut.

Encara no fa un mes que es van iniciar trobades amb joves i col·lectius per iniciar una recollida d'opinions, interessos i necessitats per a la renovació del pla. Ara, la consulta s'obre a tots els infants i joves d'entre 12 i 35 anys del municipi a través d'una enquesta online disponible fins el 23 de novembre.

El Pla Local d'Infància i Joventut és el document marc per a les accions i programes que es realitzen per a aquestes franges d'edat a les Franqueses. Els objectius i finalitats del pla són:

- Promocionar l'educació com a eix bàsic pel creixemnt i desenvolupament de les persones i de la ciutadania.

- Atendre les qüestions relatives a la infància i la joventut.

- Promocionar la infància i la joventut potenciant l'educació i la participació; els valors de responsabilitat i respecte vers les persones i l'entorn; la consciència social entre infants i joves i el seu protagonisme a la vida local.

- Afavorir el desenvolupament i creixement cívics, social i cultural d'aquests col·lectius com a persones i com a ciutadans.

- Promoure el protagonisme a l'entorn amb el foment de la comunicació, la relació, la participació activa, la iniciativa social i l'associacionisme.

- Fomentar la sensibilitat, l'esperit crític, la capacitat de resposta i el compromís amb la societat, l'entorn i el patrimoni.

- Facilitar vies alternatives d'ocupació del temps de lleure amb opcions cíviques, cultural i comunitàries.

- Fomentar el creixement, el desenvolupament físic i els hàbits saludables, la formació i l'educació.

Per tal d'aconseguir aquests objectius, el Pla Local d'Infància i Joventut treballa en diversos i variats àmbits: infància i joventut, educació, cultura, esport, oci; informació, acompanyament, assessorament i orientació; participació i associacionisme, habitatge, treball, salut, atenció social primària i mobilitat.

Arxivat a: Infància i Joventut
Pla Local d'Infància i Joventut
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)