Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament rehabilitarà la façana del pati nord de l'edifici modernista

30/10/2018

La Diputació de Barcelona subvencionarà la intervenció amb 200.000 euros

L'Ajuntament de les Franqueses està preparant un intervenció de manteniment i rehabilitació d'una de les façanes interiors de l'edifici modernista. Es tracta de la façana i el porxo del pati nord, l'antiga escola dels nens. Per fer-ho es comptarà amb una aportació de la Diputació de Barcelona de 200.000 euros i que formaran part del pressupost final. Aquesta subvenció de la Diputació prové de la partida que aquesta administració dedica a edificis singulars i elements patrimonials i que permetrà actuar en aquest espai que encara no ha estat rehabilitat.

En concret les actuacions contemplades en el projecte presentat a la Diputació són:

- A les façanes es farà una neteja superficial, es consolidarà i repararà el revestiment, es substituiran els elements malmesos i s'eliminarà la vegetació.

- Es canviarà la fusteria de portes i finestres per millorar l'eficiència energètica i evitar les filtracions d'agua.

- Es netejaran els porxos, es refaran les parts malmeses i es millorarà la impermeabilització.

L'edifici de l'Ajuntament, obra d'Albert Juan i Torner, data de 1912 i està inclòs dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic des de l'any 2000 i Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) del patrimoni cultural català, des de 2012. Això suposa que el principi d'intervenció a l'edifici ha de ser mínim, sense poder afergir elements sense que siguin necessaris per a l'estabilitat de l'estructura, mantenint les obertures i les característiques constructives originals.

La primera intervenció que va patir l'edifici de l'Ajuntament va ser durant els anys 1984-1985 quan es va transformar d'escola als usos actuals. L'any 2003 es van rehabilitar la façana principal i la tanca perimetral. Durant 2008 es va actuar en les façanes interiors de l'edifici central i el 2013 es va fer la darrera de les intervencions amb la millora de les cobertes.

Es preveu que aquestes obres es realitzin durant l'any 2019.

La rehabilitació es realitzarà gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Façana principal de l'edifici al pati nord
Porxo del pati nord de l'Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)