Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament rehabilitarà la façana del pati nord de l'edifici modernista

30/10/2018

La Diputació de Barcelona subvencionarà la intervenció amb 200.000 euros

L'Ajuntament de les Franqueses està preparant un intervenció de manteniment i rehabilitació d'una de les façanes interiors de l'edifici modernista. Es tracta de la façana i el porxo del pati nord, l'antiga escola dels nens. Per fer-ho es comptarà amb una aportació de la Diputació de Barcelona de 200.000 euros i que formaran part del pressupost final. Aquesta subvenció de la Diputació prové de la partida que aquesta administració dedica a edificis singulars i elements patrimonials i que permetrà actuar en aquest espai que encara no ha estat rehabilitat.

En concret les actuacions contemplades en el projecte presentat a la Diputació són:

- A les façanes es farà una neteja superficial, es consolidarà i repararà el revestiment, es substituiran els elements malmesos i s'eliminarà la vegetació.

- Es canviarà la fusteria de portes i finestres per millorar l'eficiència energètica i evitar les filtracions d'agua.

- Es netejaran els porxos, es refaran les parts malmeses i es millorarà la impermeabilització.

L'edifici de l'Ajuntament, obra d'Albert Juan i Torner, data de 1912 i està inclòs dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic des de l'any 2000 i Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) del patrimoni cultural català, des de 2012. Això suposa que el principi d'intervenció a l'edifici ha de ser mínim, sense poder afergir elements sense que siguin necessaris per a l'estabilitat de l'estructura, mantenint les obertures i les característiques constructives originals.

La primera intervenció que va patir l'edifici de l'Ajuntament va ser durant els anys 1984-1985 quan es va transformar d'escola als usos actuals. L'any 2003 es van rehabilitar la façana principal i la tanca perimetral. Durant 2008 es va actuar en les façanes interiors de l'edifici central i el 2013 es va fer la darrera de les intervencions amb la millora de les cobertes.

Es preveu que aquestes obres es realitzin durant l'any 2019.

 

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Façana principal de l'edifici al pati nord
Porxo del pati nord de l'Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2020 a les 11:05h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)