Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Pla de Barris opta a una ampliació fins el 2020

28/09/2018

L’ampliació permetrà continuar durant dos anys més els programes socials que es realitzen a Bellavista i els ajuts a la rehabilitació

El Projecte d’Intervenció Integral del barri de Bellavista, conegut com a Pla de Barris, s’acollirà a la pròrroga autoritzada per la Generalitat de Catalunya durant aquest estiu. D’aquesta manera el programes i projectes que, des de 2010 funcionen gràcies a aquest projecte, es perllongaran fins el 2020. Així es va aprovar per unanimitat, ahir, en la sessió ordinària del ple municipal.

Pla de Barris es va iniciar el 2010 després de la Generalitat decidís concedir una subvenció de 4.392.002,79 euros per a accions d’intervenció integral per a la millora de Bellavista. Aquesta subvenció cobria el 50% del total del projecte presentat per l’Ajuntament, que ascendia fins a 8.784.005,58 euros. El 50% del pressupost depèn de les aportacions municipals, ja sigui des de fons propis o cercant vies alternatives de finançament. Des d’aleshores, el pla s’ha prorrogat dues vegades i amb la propera ampliació, tindrà un recorregut total de 10 anys.

Fins a aquest estiu s’han desenvolupat a Bellavista diversos programes de cohesió social, de formació i inserció laboral, de mediació i suport a les comunitats de veïns o els d’ajuts a la rehabilitació d’edificis i realitzat actuacions com la urbanització del passeig d’Andalusia o de la plaça Espanya o la millora de la passera sobre la línia del tren del passatge Ponent amb la instal·lació de dos ascensors. Si concretem en xifres, des de 2010, s’han invertit 1.096.757 euros en ajuts a la rehabilitació. Aquest import s’ha repartit entre 33 finques i ha repercutit a 1.496 veïns. Pel que fa a la subvenció del programa Treball als barris, la inversió feta ha estat de 1.342.509 euros i ha suposat la creació de 161 plans d’ocupació. Un altre dels programes desplegats per Pla de Barris ha estat el Servei de suport, assessorament i mediació a les comunitats de veïns que, en els darrers 3 anys, ha donat servei a 2.524 usuaris.

Per tal d’acollir-se a aquesta ampliació i adaptar-se a les noves anualitats, s’ha presentat una adequació del pla financer en vigor. Aquest pla financer va ser aprovat el 2016 en un procés en el que van participar polítics, agents socials i tècnics on es van analitzar les 22 actuacions incloses en el Projecte d’Intervenció Integral de Bellavista.

La possible pròrroga de Pla de Barris permetrà donar continuïtat als programes i actuacions següents:

- Urbanització i millora de diverses places de Bellavista, entre elles la plaça de l’Esbarjo.

- Obertura de noves convocatòries d’ajuts a la rehabilitació d’edificis.

- Creació d’un espai cívic i social a l’illa d’equipaments del carrer Rosselló .

- Adequació diversos locals usos cívics i socials .

- Instal·lació i dinamització d’un punt d’accés a internet al nou espai cívic.

- Projecte d’un centre de dia per a la gent gran .

- Connexió per internet dels equipaments de Bellavista .

- Construcció d’un nou col·lector o dipòsit de tempesta i retenció d’aigües pluvials.

- Continuïtat dels següents programes socials:

                Suport i mediació a les comunitats de veïns.

                Cohesió social, diversitat i convivència.

                Dinamització comunitària, promoció de la xarxa associativa i participació ciutadana.

                Foment del comerç de proximitat.

                Formació i inserció laboral per a col·lectius vulnerables.

                Espai Familiar.

                Comunicació.

- Gestió del projecte d’intervenció integral

- Construcció del pas soterrat per a vianants i bicicletes de doble connexió entre Bellavista i la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall

 

Arxivat a: Pla de Barris
Imatge aèria de Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)