Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els informatius de TV3 després de l’1 d’octubre

28/09/2018

Una exposició del fotògraf Jordi Ribó i una conferència repassaran com es van viure aquests moments a la redacció de la Televisió de Catalunya

L’abans i el després de l’1 d’octubre van ser moments molt intensos a Catalunya, que es va traslladar al treball periodístic. Com es va viure a les redaccions? Uns dies després de l’1 d’octubre el fotògraf Jordi Ribó entra a la redacció dels informatius de TV3 per captar la feina de tots els professionals (presentadors, editors i càmeres). El resultat de tres mesos de feina és l’exposició “L’Ànima dels informatius de TV3”, imatges en blanc i negre que plasmen els moments viscuts durant aquells dies.

Ara, l’Ajuntament de les Franqueses i el fotògraf Jordi Ribó han arribat a un acord per exposar aquestes fotografies durant un mes al vestíbul del consistori. La inauguració es farà el proper 4 d’octubre, a les 19.30h, amb la conferència “Abans i després de l’1 d’octubre als informatius”, a càrrec de David Bassa, cap d’informatius de TV3; Carles Prats, presentador i editor del TN migdia; i Jordi Ribó, fotògraf.

“Viure i veure des de darrere de la meva càmera com treballa l’equip de periodistes que formen la redacció de TV3 ha sigut una gran oportunitat. Són temps complicats, dies decisius i amb gran càrrega emocional, l’actualitat canvia minut a minut i s’ha de transmetre a l’audiència amb rigor i claredat. És en aquests moments quan, més que mai, l’actitud és tant o més important que l’aptitud, i això és el que he intentat captar.

Durant dies m’he camuflat entre la gent que forma part de Els Matins, els telenotícies, el 324, l’Info-K, el Sense Ficció i el 30 Minuts fotografiant mirades de preocupació, somriures de complicitat, moments de concentració, espais de distensió i fins i tot l’alegria de bufar espelmes, i és que ja fa 4 anys del nou TN Vespre i 34 del primer. Una sèrie de fotografies en blanc i negre, que em recorden a la meva època de fotoperiodista, donen cos a aquesta exposició on, no és tant la imatge en si el que és important, sinó tot el que transmet i amaga al darrere”.

Jordi Ribó, fotògraf

Arxivat a: Ajuntament, Cultura
L'Ànima dels informatius de TV3, de Jordi Ribó
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 08:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)