Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Escola Joan Sanpera i Torras clou un curs molt internacional i solidari

16/07/2018

El centre educatiu tanca el primer any de coordinació de l'Erasmus+ Take the e+Train

L'Escola Joan Sanpera i Torras ha coordinat enguany un projecte europeu basat en els trens, com elements de connexió entre persones i cultures i com a mitjà de transport sostenible. Aquest projecte, l'Erasmus+ Take the e+Train, té com col.laboradores escoles de cinc països: Eslovàquia, Polònia, Grècia, Itàlia i Lituània. Durant aquest curs els mestres i alguns alumnes de l'escola han viatjats a tres dels cinc països per coordinar-se. 

Aquest Erasmus+ té com a objectiu dissenyar una mascota i un logotip del projece, realitzar una maqueta de trens conjunta, un conte cooperatiu i l'aprenentage d'una cançó relacionada amb els trens a cada país. A més, també es realitzen activitats relacionades amb l'ecologia i el medi ambient. A les Franqueses es compta amb la col.laboració de l'associació de trens de Cal Gabatx que han ajudat a realitzar el plànols de la maqueta i de les instruccions de muntatge dels diferents mòduls. Fins ara s'han enviat les peces dels mòduls a cada país per fer el muntatge i, de cara al curs vinent, caldrà fer la decoració i afegir els vagons rebuts des dels diferents països. Les escoles de Gràcia, Itàlia i Lituània ja han escrit i il.lustrat el seu capítol del contes i les d'Itàlia, Grècia i Polònia també han preparat un tutorial per aprendre cançons sobre trens del seu país. El muntatge definitiu de la maqueta i la cloenda de l'Erasmus+ es faran el proper curs a les Franqueses.

Els alumnes de 6è de l'Escola Joan Sanpera i Torras també han estat treballant a l'aula el tema dels refugiats. Després de la feina feta a classe, han organitzat una campanya de recollida de materials com sabons i xampús, aliments infantils o roba d'estiu per a nens i adulsts. El material recollit durant la campanya s'ha donat a l'ONG "Amb les teves mans" per a què el transporti fins als camps de refugiats de Grècia.

 

Arxivat a: Educació
Mascota de l'Erasmus+ Take the e+Train
Campanya d'ajuda als refugiats
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)