Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, un dels municipis més segurs de Catalunya

04/07/2018

Durant el període comprès entre el juny de 2017 i maig de 2018, els delictes greus baixen considerablement, un 43,3%

Les Franqueses del Vallès és un dels municipis amb menys fets delictius per 1.000 habitants de Catalunya. Així ho han afirmat els representants dels Mossos d’Esquadra que han assistit aquest dimarts a la tarda a la Junta Local de Seguretat. Una jornada que també ha comptat amb l’assistència del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, les dada més destacada és la tendència a la baixa dels robatoris amb violència i/o intimidació entre el període comprès entre juny de 2017 i maig de 2018. I és que hi ha hagut 17 robatoris d’aquesta tipologia durant aquest període, mentre que al llarg de l’anterior se’n van registrar 30. Per tant, suposa una disminució del 43,3%.

Tot i que els robatoris amb força han augmentat en la seva majoria un 29,3% respecte al mateix període de l’any anterior, els robatoris amb força a la llar han disminuït un 12,5%, deixant en augment només els de menor gravetat. En conclusió, es pot asseverar que el nivell de seguretat al municipi es manté atenent a la disminució de  delictes greus.

Una dada que reforça aquesta afirmació és que el nombre de detencions també ha augmentat. Durant el període comprès entre juny de 2016 i maig de 2018 s’han detingut un total de 59 persones, mentre que a l’anterior 44. Això suposa un augment del 34,1%. D’aquestes detencions, la Policia Local de les Franqueses n’ha fet el 51%, mentre que Mossos d’Esquadra el 49%. La majoria són homes, un total de 55, i la resta dones, 4. Per edats, hi ha quatre detinguts menors d’edat, mentre que el grup més nombrós correspon al de majors de 36 anys.

Pel que fa a la seguretat viària també hi ha una millora durant aquest període, en què s’ha detectat una baixada dels accidents de trànsit del 4,17%. Una altra dada important és que no hi ha hagut cap accident mortal.

Pel que fa als atropellaments, tot i que durant aquest període se n’ha registrat un més, de 4 a 5, cal destacar que en els dos períodes anteriors n’hi havia hagut 11. Per tant, es manté aquesta tendència a la baixa. Les denúncies de trànsit, però augmenten, passant de 8.461 a 11.553, de les quals 9.150 fan referència als semàfors.

Durant la Junta Local de Seguretat, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat la bona coordinació entre els diferents cossos de seguretat. “Les xifres sobre fets delictius a les Franqueses són bones, una tonalitat que es percep arreu del territori gràcies a l’excel·lent col·laboració dels cossos de seguretat”, ha dit Buch. I és que durant la jornada, tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra tan destacat les col·laboracions que han fet conjuntament durant aquest període. A més, els dos cossos policials han explicat una tasca molt important que porten a terme, les sessions destinades a educació. La Policia Local de les Franqueses ha realitzat 21 classes d’educació viària a alumnes de tercer i cinquè de primària i 9 classes a estudiants de segons de secundària. També ha fet xerrades relacionades amb les xarxes socials, 4 a l’Institut El Til·ler i 5 a l’Institut Lauro. Els Mossos d’Esquadra també segueixen aquesta línia amb xerrades sobretot amb xerrades dedicades sobretot a l’ús d’internet.

Amb tot, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha destacat que les bones dades presentades durant la Junta Local de Seguretat. “Les Franqueses és segura. És un dels municipis amb menys fets delictius per 1.000 habitants a Catalunya”, ha dit Colomé. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín, també ha volgut destacar les campanyes que estan portant a terme des de la Policia Local. “Són campanyes que estan contribuint a consolidar dades positives”, ha assegurat.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Junta Local de Seguretat 2018
Salutació entre el conseller d'Interior, Miquel Buch i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín
Junta Local de Seguretat 2018
Junta Local de Seguretat 2018
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:12h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)