Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

A la recerca de joves per treballar

03/07/2018

Des de l’àrea de Dinamització Econòmica es busquen joves, amb o sense qualificació, per entrar al mercat laboral

Les darreres dades d’atur a la comarca i al municipi confirmen que, poc a poc, el mercat laboral es va recuperant. Les xifres confirmen la recuperació de l’ocupació d’aquest darrer any, passant del 13,01% d’atur al maig del 2017 al 11,35% del mateix mes d’enguany. Una recuperació d’aproximadament 1,5 punts en 12 mesos, situant les xifres de les Franqueses molt properes a les del global de la comarca.
Les dones continuen liderant les xifres d’atur amb un 14,36% amb una disminució considerable en els darrers mesos, de més de 2 punts. Mentre que entre els homes, que es situen al 8,58%, la disminució no arriba al punt percentual.
Els nivells d’ocupació varien significativament pel que fa al nivell de formació de les persones en situació d'atur. El nombre de persones desocupades disminueix conforme augmenta el nivell dels estudis realitzats. Les xifres en aquest sentit situen en gairebé un 75% l’atur registrat entre les persones sense estudis o només amb estudis primaris.
Per edats, els joves continuen tenint les taxes més baixes d’atur, tot i que les xifres varien ostensiblement depenent del grau de formació que tenen. De fet, des del l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, confirmen que les xifres de col·locació del joves qualificats, sobretot els que tenen estudis superiors, arriba ja gairebé al 100%. Aquestes dades tan positives provoquen, però, que l’oferta de feina per joves qualificats superi comenci ja a superar la demanda.
La feina de l’àrea es centra ara en creació i consolidació de l’oferta de formació professionalitzadora per a aquests joves no qualificats i assegurar, així, la seva entrada efectiva en el món laboral. D’una banda, el Centre d’Innovació i Formació Ocupacional de les Franqueses (CIFO) dóna la possibilitat d’obtenir el Certificats de Professionalitat i el municipi també compta amb diversos cursos dels Programes de Formació i Inserció (PFI). Totes dues opcions són oportunitats de qualificació i obren les portes a reemprendre la formació reglada amb l’accés a cicles formatius de grau mig.
D’altra banda, l’Ajuntament també col·labora amb el programa “Fem Ocupació per Joves” del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Aquest programa facilita els contractes en pràctiques per a empreses amb el compromís per part del jove contractat de realitzar una formació obligatòria relacionada amb el sector de l’empresa contractant.
La darrera iniciativa per a la formació de joves és el programa OIL, Ocupació a la Indústria Local, un programa que es desenvoluparà fins el 2020 que està realitzant una prospecció i una diagnosi sobre les necessitats de formació i dels perfils professionals de les empreses locals de sectors metal·lúrgic, d’automoció i de les indústries auxiliars.
Un dels objectius marcat per l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament és reduir al mínim les dades d’atur juvenil al municipi. Les dades confirmen que les empreses demanden joves per treballar i els programes de qualificació professional són l’aposta per fer coincidir el perfil dels aturats més joves amb aquesta demanda.
Per a més informació sobre aquests programes podeu acostar-vos a Can Ribas o trucar al 938 443 040.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Centre d'Innovació i Formació Ocupacional de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/01/2022 a les 13:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)