Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, un municipi d’èxit empresarial

05/06/2018

En els últims anys els polígons han crescut i les empreses s’han consolidat

Amb el pas dels anys, les Franqueses del Vallès ha esdevingut un municipi de referència per a les empreses que busquen un lloc d’expansió ben comunicat que els faciliti la logística. En aquests moments, els polígons del Ramassar i Congost estan al 100% d’ocupació i el Pla de Llerona ha arribat fins al 95%. I en breu, el sòl industrial s’ampliarà amb el desenvolupament d’un nou polígon de més de 455.000 m2 al Sector N, situat a la zona que llinda amb la carretera de Granollers a Cardedeu.

Entre aquesta ocupació als polígons hi podem trobar empreses internacionals amb una llarga trajectòria ben consolidada, però també emprenedors locals que han sobreviscut als anys de crisi o que han aprofitat precisament aquest impàs per a iniciar nous projectes. En aquest sentit, l’Ajuntament, mitjançant Dinamització Econòmica, situada a Can Ribas (Camí Antic de Vic, 10), ha desenvolupat polítiques per assessorar als emprenedors com ara el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), on s’estudia la viabilitat i es formalitzen els tràmits administratius per posar en marxa un negoci.

La Diputació de Barcelona ha fet un estudi per conèixer la supervivència de les empreses que van rebre assessorament l’any 2014. Les dades són contundents i és que la taxa d’empreses que continuen en actiu tres anys després a les Franqueses és del 68,2%, una xifra superior al conjunt dels municipis analitzats. De totes les persones entrevistades, el 78,4% manté en funcionament l’empresa creada el 2014. L’estudi també extreu les dades següents:

  • De mitjana, les empreses que es mantenen en funcionament tenen 2,2 treballadors, si bé el 44,8% d’elles té només un empleat.
  • El 41, 3% d’aquestes empreses ha facturat fins a 50.000 euros en l’últim any, mentre que un 31% ha facturat entre 50.001 i 100.000 euros i un 20,6% més de 100.000 euros. De mitjana, la facturació d’aquestes empreses se situa en els 94.444 euros.
  • El 65,5% diu que l’empresa té bones perspectives de cara a l’any vinent, mentre que només un 3,4% les considera dolentes.

Pel que fa a les empreses tancades, el 60% va clausurar la seva activitat per motius econòmics. El 40% d’aquestes persones diu que no pensa crear una altra empresa en el futur, mentre que un 40% sí que té intenció de fer-ho i un 20% ja ho ha fet.

Per tant, les dades actuals avalen les Franqueses del Vallès com un punt de creixement empresarial a la comarca i al país. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es continua treballant en polítiques per generar aquest creixement que reinverteix en riquesa i llocs de treball per al municipi.

Reempresa, continuïtat mitjançant la cessió

Reempresa és un altre dels serveis de Dinamització Econòmica en què un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent per continuar l’activitat. Es tracta d’una iniciativa iniciada el 2012 per la patronal CECOT i la Diputació de Barcelona. L’objectiu és preservar el patrimoni empresarial i els llocs de treball. Fins ara, a les Franqueses s’han promogut 15 casos de reempresa, que han generat 677.101 euros d’inversió induïda al teixit empresarial i mantenir 31 llocs de treball. Aquestes xifres situen el municipi per sobre de la mitjana en el rànquing de Reempresa a la província de Barcelona.

Les xifres demostren que la taxa de supervivència de les reempreses, en un període de sis anys, arriba fins al 87%. Activar la vida empresarial del municipi també és sinònim de creació de llocs de treball. Les polítiques promogudes des de Dinamització Econòmica han permès reduir l’atur en un 43% des de 2013.

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Actualment el Pla de Llerona està al 95% d'ocupació
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/01/2022 a les 13:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)