Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, un municipi unit en la prevenció del tabaquisme

31/05/2018

L’Ajuntament impulsa un manifest d’adhesió per ajudar a prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove.

Avui, en el Dia Mundial Sense Tabac, l’Ajuntament de les Franqueses ha donat el tret de sortida a la campanya Entorn Sense FUM amb el recolzament de tota la comunitat educativa del municipi i de diverses entitats culturals i esportives.

Les escoles, instituts, AMPAS i entitats locals s’han adherit al manifest impulsat pel consistori, un manifest que recull que l’exposició al fum del tabac implica uns importants riscos per a la salut de les persones no fumadores i alerta que la població infantil n’és especialment vulnerable. En aquest sentit, assegura que pares, mestres i monitors són models a imitar pels infants.

La redacció d’aquest manifest s’emmarca en la campanya Entorn Sense Fum, organitzada per la Generalitat de Catalunya i a la qual, l’Ajuntament de les Franqueses s’hi ha volgut sumar tenint en compte la realitat que ens envolta, i és que a Catalunya, cada dia comencen a fumar 3 adolescents de 14 anys.

La campanya busca la implicació de pares, mestres i monitors en la transmissió de models de conducta saludable cap als infants. Concretament no fumant en aquells entorns en els que la presència d’infants és important.

Aquest matí, durant la presentació de la campanya, la Isabel Bellsolell, referent de promoció de la salut del Servei de Salut Pública del Vallès Oriental de la Generalitat de Catalaunya, ha explicat que ja són 23 els municipis adherits a la campanya, amb la que es pretén anar més enllà de la normativa antitabac del 2010 i influir en els espais exteriors on la llei no s’aplica. Es tracta de conscienciar i prevenir perquè tot i que les darreres dades del sector determinen que hi ha un 24% de fumadors a Catalunya, és a dir, un menor percentatge que en anys anteriors, la xifra està molt per sobre dels valors europeus.

En tots els centres amb entitats adherides al manifest s’hi col·locarà una placa amb el missatge ENTORN SENSE FUM, com a recordatori del compromís adoptat i com a invitació a no fumar en aquell entorn, especialment freqüentat per infants i joves.

Amb l’objectiu de prevenir l’inici en el consum de tabac i disminuir l’exposició al fum ambiental de tabac, l’Ajuntament impel·leix una sèrie d’activitats com la creació d’un racó documental a la Biblioteca Municipal, amb l’exposició de documents relacionats amb el tabac i els seus efectes envers la salut, la redacció d’una guia de lectura per a la sensibilització i difusió d’aquest fons de lectura i l’elaboració de tallers orientats a la prevenció entre els joves. Enguany a més, hi haurà un photocall dedicat a la campanya durant la Diada del Joc i de l’Esport per a conscienciar als ciutadans i ciutadanes del municipi. 

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Educació, Esports, Sanitat i Salut Pública
Comunitat educativa, entitats culturals i esportives i representants municipals sota la placa Entorn Sense Fum
Presentació de la campanya Entorn Sense Fum
Presentació de la campanya Entorn Sense Fum
Mostra del racó documental de la biblioteca municipal

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/01/2021 a les 13:09h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)