Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les alteracions alimentàries costen un milió d’euros anuals a la societat

30/05/2018

Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són una qüestió de salut molt important, aquesta és la idea que s’ha volgut transmetre durant la taula rodona “Les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries”.

Més d’una vuitantena de persones han assistit a la taula rodona emmarcada en el II Cicle de Conferències sobre Alimentació i Salut Responsable, impulsada per la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Franqueses.

La incidència de les al·lèrgies alimentàries ha augmentat de manera significativa en els darrers anys en els països occidentals. Tot i que poden presentar-se a qualsevol edat, són més freqüents en els infants; a Europa, per exemple, afecten de l'1 al 3% de la població adulta i del 4 al 6% de la infantil. En persones atòpiques (amb predisposició genètica a patir al·lèrgies), aquests percentatges poden arribar al 10%. Els infants que pateixen afeccions com l'asma o la dermatitis atòpica tenen més probabilitats de desenvolupar reaccions al·lèrgiques alimentàries.

Que les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són una qüestió de salut molt important, lligada a un cost per la societat i pels agents empresarials implicats, és la idea que s’ha volgut transmetre durant l’acte. La banalització d’aquestes afectacions perjudica a tothom i sobretot als que realment les pateixen.

A la taula rodona hi han participat el Dr. Vicente Varea, cap del servei de Gastroenterologia, Hepatologia Hepatologia i Nutrició Pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Dra. Elisa Mora, biòloga i membre del Departament Tecnicocientífic de l’Associació de Celíacs de Catalunya, l’Ada Parellada, xef del Restaurant Semproniana i en Josep lla, director general de Qualitat de Casa Tarradellas.

El Dr. Varea ha explicat com les alteracions alimentàries tenen un elevat cost per a la societat, 1.000.000 euros/anuals. Les morts degudes a al·lèrgies són una mica més que de la meitat que pels accidents de tràfic i en canvi els diners que s’inverteixen en prevenció són ínfims.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Taula rodana Les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries a Can Font
Taula rodana Les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries a Can Font
Taula rodana Les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries a Can Font
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 08:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)