Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Centre Cultural de Corró d’Avall serà una realitat en 12 mesos

05/03/2018

Aquest dilluns els operaris de Construccions Calaf S.L.U. han començat la remodelació d’aquest espai en un equipament per a usos sociosanitaris, culturals i esportius.

Les Franqueses comptarà en el termini d’un any amb un nou equipament amb diversos usos. El projecte del Centre Cultural de Corró d’Avall, pensat inicialment com a teatre auditori, es transformarà en una nova biblioteca, un pavelló poliesportiu i acollirà el centre d’atenció primària situat actualment a l’edifici de l’Ajuntament. L’edifici també comptarà amb una zona de bar.

L’empresa Constructora Calaf S.L.U. ha iniciat les obres per a habilitar els 5.279 m2 de l’interior de l’edifici, aprofitant les particions i l’estructura ja construïts per l’antiga adjudicatària de l’obra.

Pavelló poliesportiu

Estarà situat a la planta baixa i tindrà una superfície de 1.053 m2. Constarà d’una pista esportiva multiusos, una zona de grades, vestidors i magatzem.

Biblioteca

Tindrà 1267 m2 de planta i estarà situada al primer pis. Constarà d’una zona d’acollida amb l’accés per al públic i un espai polivalent de 120 m2. També inclourà dues àrees de lectura diferenciades, la general i la infantil, un espai de treball intern amb despatxos i altres serveis i zones logístiques.

Centre d’Atenció Primària

El nou espai pel CAP de Corró d’Avall tindrà una superfície de 876 m2 i constarà d’espais diferenciats per la recepció, l’administració, les àrees de medicina general i de pediatria, una zona polivalent, una aula d’educació sanitària i formació i diversos espais per al personal i els serveis interns.

A la planta baixa també s’hi habilitarà una zona de cafeteria per a donar servei a tot l’edifici.

El pressupost total de l’obra és de 4.527,200,61 euros i el termini d’execució és de 12 mesos.

La zona exterior, qualificada com a zona verda, quedarà de moment sense urbanitzar a manca d’adjudicar-ne l’obra.

Antecedents

A finals de 2006 el Ple de l’Ajuntament aprova inicialment el projecte d’execució del Centre Cultural de Corró d’Avall.

L’execució de l’obra s’adjudica durant l’estiu de 2008 a l’empresa Sacyr, S.A.U. Aquesta empresa executa el 37,9% del projecte fins que a principis de 2010 queda aturada la construcció.

L’Ajuntament, aleshores, es replanteja el projecte i la idoneïtat dels usos de l’edifici.

Durant el maig de 2013 s’inicia un procés participatiu ciutadà per a impulsar la recuperació del projecte i per elaborar-ne un pla d’usos més adequat a les necessitats del municipi. El procés es clou a l’estiu de 2014 amb una proposta guanyadora, la creació d’un espai per a usos sociosanitaris, culturals i esportius.

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Activitats
Visita a les obres del Centre Cultural de Corró d'Avall
Visita a les obres del Centre Cultural de Corró d'Avall
Visita a les obres del Centre Cultural de Corró d'Avall
Visita a les obres del Centre Cultural de Corró d'Avall
Visita a les obres del Centre Cultural de Corró d'Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)