Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Entra al web per participar

31/01/2018

L’Ajuntament obre els canals de participació per a l’elaboració del reglament i inicia també la recollida d'opinions per valorar l'ubicació del mercat setmanal de Bellavista

El procés de creació del nou Reglament de Participació de les Franqueses neix amb la voluntat d’encabir les opinions i les idees de tots. Per tal d’aconseguir una comunicació efectiva i real amb tots els agents de la societat franquesina és necessari crear mecanismes de comunicació bidireccional entre l’Ajuntament, principal responsable i coordinador de la creació del reglament, i les persones interessades en participar activament d’aquest procés.

Durant les darreres setmanes s’han iniciat els primers passos per l’elaboració del reglament, d’una banda a nivell intern s’han iniciat els debats amb els tècnics de l’Ajuntament, de manera transversal i amb totes les àrees i d’una altra s’ha posat en marxa el primer mecanisme participatiu per a la ciutadania.

En la secció de processos participatius del web de l’Ajuntament s’ha creat un formulari per a que tots aquells que estigueu interessats en rebre informació i participar de manera directa en el Reglament de Participació us doneu d’alta i hi aporteu les primeres idees. La manera de participar és a través de l’enllaç www.lesfranqueses.cat/seu_electronica/processos-participatius/reglament-participacio-ciutadana o accedint-hi directament des del baner inferior de la portada del web “Reglament de Participació”.

Les propostes i les participacions seran recollides per al debat ciutadà, previ a la redacció del reglament, que es durà a terme durant la primavera.

Decidim el futur del mercat de Bellavista. Les Franqueses obre un procés participatiu per debatre l’ubicació  del mercat de dimecres

Ja fa més de 45 anys, des del 1972, que cada dimecres les parades del mercat es planten al carrer Aragó de Bellavista. Els dies de mercat són un anar i venir de compradors que ajuden a revitalitzar també el comerç de la zona més propera a les parades. Bellavista ha guanyat durant els darrers anys molts carrers i places com a espais comunitaris i de passeig, espais que ara, a diferència de fa uns anys, també podrien acollir el mercat. Per això des de l’àrea de Participació i Relacions Ciutadanes s’està treballant per posar a debat la ubicació d’aquest espai setmanal.

Durant les primeres setmanes d’aquest 2018 l'àrea de Participació i Relacions Ciutadanes'ha estat treballant en un informe sobre la necessitat, els avantatges i els inconvenients d’un possible canvi d’ubicació amb la col.laboració de les àrees de Dinamització Econòmica, d’Obres i Servei i de Seguretat ciutadana . Paral.lelament, també s’han mantingut trobades amb comerciants, paradistes i veïns de Bellavista per parlar-ne.  D’aquestes reunions en sortirà un informe amb possibles alternatives a la situació actual del mercat de dimecres que, durant aquest de febrer, serà analitzat i debatut per l’àrea de Participació Ciutadana i Relacions Ciutadanes i i per l’Equip de Govern Municipal.

El mes de març s’iniciarà el procés de selecció de la ubicació que es realitzarà a través d’un procés participatiu. La informació resultant d’aquest procés per al mercat de Bellavista es publicaran al web i al butlletí municipal. Com en altres processos similars, les votacions seran presencials  a diversos comerços, equipaments i al mateix mercat i telemàtiques en ordinadors situats al Servei d’Atenció al Ciutadà de Bellavista o a través de la pàgina de l’Ajuntament.

Un cop tancat el període de votacions es recolliran els resultats i es faran extensius als veïns i a les veïnes del municipi. Uns resultats que poden mantenir el mercat de dimecres de Bellavista al carrer Aragó com fins ara o donar-li una ubicació alternativa a l’actual.

Arxivat a: Ajuntament, Participació, Pla de Barris
Si vols participar entra al web i clica aquesta imatge
Parades del mercat de Bellavista
Veí comprant al mercat de Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/10/2021 a les 13:35h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)