Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Èxit de la 7a Mongeta del Ganxet

27/11/2017

Aquest cap de setmana s'ha fet el primer tast del llegum més preuat de Llerona

Tradició i cultura popular han anat de la mà aquest cap de setmana a Llerona. I és que diumenge s'ha celebrat la 7a Festa de la Mongeta del Ganxet, punt de trobada obligada a les Franqueses durant el mes de novembre. 

El Gegants de les Franqueses i els Xics de Granollers han aportat la part de cultura popular mentre els assistents han pogut veure una tradició ben arrelada a la zona: la batuda, la garbellada i la tria de les mongetes. Una tradició que ens han ensenyat pagesos com Joan Rof, Josep Rof, Josep Prat i Josep Girbau, altres pagesos de Llerona, i les triadores Trinitat Bellvert i Glòria Rocabayera. L'associació Sardanistes Franquesins també s'han encarregat d'aportar tradició a la festa aconseguint que, fins i tot, hagin provat a ballar joves que no ho havien fet mai fins ara.

Entre tota aquesta activitat un convidat d'excepció, l'actor Quim Masferrer, el Foraster, que ha omplert de gom a gom la carpa de les Antigues Escoles de Llerona durant el seu espectacle. I com no pot ser d'una altra manera, la festa s'ha completat amb el 6è concurs de cuina amb un jurat de nivell, els cuiners Fermí Puig, Ada Parellada i Jordi Roca, que han tingut feina per triar entre els 21 plats que s'hi han presentat. Finalment, els guanyadors són:

  • 1r premi: Dolors Guix amb el plat "Mongetes del ganxet amb escabetx de fonoll"
  • 2n premi: Josep Batlle amb el plat "Mongetes amb botifarra"
  • Accèssit: Ester Esteban amb el plat "Pilpedrat"

La cuina també ha tingut el seu protagonisme amb el taller familiar que ha dut a terme la cuinera Ada Parellada. Hi ha hagut tanta assistència, que s'han hagut de fer dos torns. Amb aquesta festa es dóna el tret de sortida a la temporada de la mongeta del ganxet de Llerona. Una temporada, segons els pagesos, que es preveu molt bona. De fet, durant la festa, els assistents ja han pogut tastar 50 quilos de mongetes del ganxet de Llerona. Tot un èxit.

Podeu consultar totes les fotografies de la Festa de la Mongeta del Ganxet aquí.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
7a Festa de la Mongeta del Ganxet
7a Festa de la Mongeta del Ganxet
7a Festa de la Mongeta del Ganxet
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)