Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses aposta per la xerojardineria

05/10/2017

El ple municipal aprova, per unanimitat, planificar les zones verdes seguint els criteris de la xerojardineria i prioritzar les plantes i arbres autòctons o aquelles espècies que requereixen menys consum d’aigua a l’hora de planificar nous enjardinaments a la ciutat.

La xerojardineria es basa en fer una bona gestió dels recursos naturals (aigua i fertilitzants), humans i materials, en definitiva en establir un balanç òptim entre els recursos disponibles i les necessitats que ha de satisfer un jardí. És un model autosuficient aplicable a tota mena de climes, però especialment a les condicions climàtiques mediterrànies, amb sequeres periòdiques.

Des de fa uns anys, l’Ajuntament està duent a terme diverses accions, reforçades amb l’aprovació de la moció, enfocades a evitar el malbaratament dels recursos hídrics com per exemple, la plantació de plantes que resisteixen millor la sequera i requereixen menys aigua, l’aplicació de l’encoixinament amb triturats de restes de poda que manté la humitat mentre es degrada i evita les males herbes, i el reg a primera hora del matí per tal que la planta absorbeixi més aigua i evitar que pateixi estrès hídric.

El consistori ha de tenir en compte la proporcionalitat entre les plantes típiques de la xerojardineria, algunes de les quals no són apropiades per a la via pública (com és el cas dels cactus) i la biodiversitat. A més, segons diversos estudis de la Diputació de Barcelona i d’autors com Josep Selga, cal tenir en compte la importància de mantenir i augmentar els espais amb verd urbà que permetin millorar el benestar dels ciutadans. Tanmateix, per raons de biodiversitat no s’aconsella superar en un 15% elements vegetals de la mateixa espècie.

En aquest escenari, l’Ajuntament actua amb equilibri per tal de fer un ús racional de l’aigua i evitar el malbaratament dels recursos naturals.  

Arxivat a: Obres i Serveis
La xerojardineria es basa en les plantes amb baix consum hídric
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)