Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Veïns i caçadors acorden posar fi al conflicte

07/09/2017

El president dels caçadors, Antonio Espada, es compromet a analitzar sobre el terreny les queixes de dos veïns de Llerona respecte a la mitja veda del mes d’agost.

La regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Maria Pruna ha presidit la reunió d’aquest dimecres, una trobada amb caràcter d’urgència convocada per la regidora per tal de tractar la problemàtica suscitada entre els veïns de Llerona i els caçadors, durant la mitja veda d’aquest mes d’agost.

A la reunió, hi han assistit; Rosa Maria Puna, regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Juan Antonio, regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Espada, president de l’Associació de Caçadors de les Franqueses, Salvador Domínguez, representant dels veïns de la zona, Josep Maria Rovira, veí afectat, Enric Mayà, cap dels Agents Rurals i Xavier López, cap de la Policia Local.

El conflicte es va iniciar el passat 20 d’agost quan, coincidint amb l’obertura de la mitja veda que permet la cacera de diverses espècies d’aus, com la tórtola, la guatlla, el tudó o el colom roquer, alguns veïns van manifestar que alguns caçadors estaven disparant a poca distància dels habitatges.

Els veïns del municipi han explicat la problemàtica sorgida en dos zones localitzades del territori, a Can Baldich i Els Gorgs. Ambdós veïns han manifestat que les queixes són principalment pel soroll dels trets durant els dies de caça menor, però dos dels lleronins han denunciat haver trobat perdigons dins les seves cases.

El president de l’Associació de Caça de Caçadors de les Franqueses ha recordat que hi ha zones on els barrancs generen un problema de ressonància que augmenta l’acústica, i que en aquest sentit no hi poden fer res. Tanmateix ha manifestat la seva voluntat de reunir-se amb els dos veïns afectats per a analitzar sobre el terreny les problemàtiques concretes i trobar una solució immediata.

Per altra banda, tant Antonio Espada, com els representats dels cossos de seguretat han explicat que, de manera generalitzada, els caçadors respecten els límits de distància establerts per la normativa de caça dins del municipi i han acordat refermar les directrius dels límits, la caça d’esquena als habitatges i realitzar serveis especials de cara a l’any vinent. En aquest sentit, el cap dels Agents Rurals va aprofitar l’avinentesa per agrair la tasca de la Policia Local de Les Franqueses en matèria de caça.

Tant la regidora, Rosa Maria, com el regidor, Juan Antonio Marín, van apel·lar a la bona convivència entre tots i van convidar a respectar la tranquil·litat dels veïns i la tasca dels caçadors per a posar solució al conflicte, el més aviat possible, i evitar que torni a passar.

Durant els propers dies, es mantindran més reunions per tal de determinar les actuacions concretes que es duran a terme.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Reunió del 6 de setembre a Can Ribas
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)