Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Projectes econòmics i socials, prioritats per al govern

30/06/2017

A partir del gener està previst que es posi en funcionament el Consell Econòmic i Social, coordinat entre les àrees de Dinamització Econòmica i Polítiques Socials, amb la finalitat d’afavorir la inserció laboral.

Donar resposta a les persones amb dificultats econòmiques és una de les prioritats per a l’equip de govern de les Franqueses. En aquest sentit, la previsió és que en els propers mesos s’engeguin diversos projectes destinats a millorar la dinamització econòmica i les polítiques socials. A partir del gener, per exemple, està previst que es posi en funcionament el Consell Econòmic i Social, coordinat entre les àrees de Dinamització Econòmica i Polítiques Socials, amb la finalitat d’afavorir la inserció laboral. Aquest òrgan estarà format per entitats empresarials, sindicals i socials. L’objectiu és potenciar l’ànima social dins de l’entorn empresarial. Una de les seves tasques serà augmentar i diversificar l’oferta de formació professional i ocupacional tenint en compte les necessitats del territori. La formació ocupacional per a persones en atur serà un altre dels pilars a treballar, posant especial atenció en els sectors emergents en cada moment amb l’objectiu de formar en capacitats i habilitats útils per al mercat laboral. Pel que fa a les millores econòmiques i socials, el govern també ha previst que les ordenances de 2018 incloguin bonificacions per la nova obertura de negocis amb la reducció dels impostos municipals entre un 25% i un 75% durant el primer any i, si es contracta personal del municipi, ampliable a un segon any.

Pel que a la creació de treball també cal destacar les cinc places de Policia Local que ja s’han creat i ajudaran a millorar l’estratègia en seguretat ciutadana al municipi.

Dins de l’àmbit social és important destacar que el proper any l’Ajuntament de les Franqueses disposarà de tres pisos dedicats a l’àmbit de Serveis Socials.

Grans obres de present i futur

El Centre Cultural de Corró d’Avall ja està definit, però aquesta no és l’única obra que donarà un valor afegit al municipi durant els propers anys. Un dels projectes que properament començarà és la urbanització del Sector N, que esdevindrà un dels punts neuràlgics de la indústria a les Franqueses del Vallès. A més, hi ha la previsió de modificar el pla general per a la connexió de Bellavista amb Corró d’Avall. Es faran uns estudis durant el 2018 per acabar de definir el projecte. La nova residència d’avis i centre de dia al carrer del Terme de Bellavista també és una dels objectius que esdevindrà realitat en els propers mesos. L’Ajuntament i la Parròquia de Santa Maria de Llerona també han arribat a un acord perquè el municipi pugui fer ús de les instal·lacions durant 25 anys més. El pacte preveu un projecte de remodelació de la zona esportiva i de lleure. Aquesta iniciativa es durà a terme amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 765.486,54 euros. A més, l’acord inclou la remodelació del casal per convertir-lo en una sala polivalent que es pugui fer servir com a teatre. També es rehabilitarà la primera planta, excepte la terrassa que no està inclosa a la cessió. La previsió és que les obres comencin el segon semestre de 2017 i s’allarguin fins al 2019. I una propera actuació important és l’obra que portarà aigua potable a Corró d’Amunt. El projecte ja està en exposició públic i, si no es presenten al·legacions, la previsió és que els treballs comencin el mes d’agost. 

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica, Polítiques Socials
La formació ocupacional és una de les prioritats del govern
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)