Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses present a la 6a reunió de la Taula de Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona

28/06/2017

Durant la trobada es va donar compte de l’acord polític per a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona que es va assolir el passat 6 de març de 2017.

La regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses, Rosa M. Pruna, va assistir, el passat 19 de juny, a la 6a reunió del plenari de la Taula de Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona, on es van exposar les diferents mesures acordades que es posaran en marxa en els propers mesos.

Entre aquestes mesures es troba la restricció a partir de l’1 de desembre, del trànsit de furgonetes matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994 i turismes d’abans de l’1 de gener de 1997, en situacions d’episodi ambiental a 40 municipis de l’entorn de Barcelona. Cal esmentar que les Franqueses no està afectada directament per aquesta restricció però és un municipi proper a Granollers i a altres localitats que si ho estan.

La Generalitat, aplicarà també, a partir del 2018, un nou impost als vehicles més contaminants per reduir la contaminació de l’aire que, a la conurbació urbana de Barcelona, segueix superant els límits establerts per la UE. L’objectiu d’aquest impost, que s’aplicarà de manera transitòria, és reduir un 30% les emissions de CO2 derivades del trànsit en un termini de 15 anys, la recaptació del qual anirà destinat a l’aplicació de mesures per a la protecció del canvi climàtic i per a fomentar la compra de cotxes híbrids i elèctrics.

Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, va informar durant la trobada, de la compra de 45 autobusos i 15 trens per tal de potenciar l’ús del transport públic en detriment del vehicle privat.

Comparativa transport públic vs vehicle privat

Un viatge urbà de 390 persones i 5 km suposa...

Vehicle privat

Transport públic

300 cotxes

7 autobusos

Emissió local de NO2     1.200g

Emissió local de NO2         225g

Emissió local de PM10       60g

Emissió local de PM10           8g

Font: Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. Departament de Territori i Sostenibilitat

Durant la reunió, es va recordar que del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. 

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Millorem la qualitat de l'aire que respires. La contaminació
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)