Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses dona suport a l’acollida immediata a Catalunya de persones refugiades i migrants

05/05/2017

L’Ajuntament manifesta el seu suport al Programa Català de Refugi i lluirarà la banderola de la campanya “Casa nostra, casa vostra” al balcó en dues dates assenyalades

L’Ajuntament de les Franqueses dona suport a l’acollida immediata a Catalunya de persones refugiades i migrants. L’organització municipal ajudarà a la implementació del Programa Català de Refugi en aquelles persones migrades que el reclamin i garanteix la seva col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, que és qui l’impulsa, i els mentors/es que formin els grups d’acollida d’aquest municipi.

L’acord inclou el compromís de penjar els dies 20 de juny (Dia Internacional del Refugiat) i 18 de desembre (Dia Internacional de les Persones Migrades), al balcó de l’Ajuntament, la banderola de la campanya “Casa nostra, casa vostra”, una campanya iniciada per la ciutadania catalana a què es va adherir ajuntaments com el de les Franqueses el mes de gener de 2017. També es buscarà un lloc per tal de penjar la banderola de manera permanent. Amb aquest gest, l’Ajuntament vol animar als habitants de les Franqueses a participar activament de les iniciatives d’acollida i defensar els drets de les persones refugiades.

Així mateix, el consistori reclamarà a l’Estat espanyol el traspàs a la Generalitat de la totalitat de les competències en matèria d’acollida i immigració i els recursos per fer-les efectives. També reclamarà l’establiment de vies legals i segures de manera que les persones refugiades puguin arribar a Catalunya amb plenes garanties i puguin ser reconegudes ràpidament com a sol·licitants d’asil. L’acord es comunicarà al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a l’Associació pel refugi Casa Nostra, Casa Vostra, a Stop Mare Morum, al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a les entitats municipals i al govern de l’Estat. Així ho demanava la moció persentada pel grup ERC-AM en què estaven d’acord tots els grups municipals excepte el regidor del PP, que es va abstenir en la votació.

Arxivat a: Ajuntament, Polítiques Socials
Refugiats
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)