Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Dades d’atur a la baixa en una població creixent

02/05/2017

L’Ajuntament aposta per les subvencions a les empreses per a la creació de llocs de treball

Les dades d’atur dels últims mesos mostren una tendència a la baixa. A més, tenint en compte que les Franqueses és un municipi que ha crescut en nombre d’habitants, les xifres d’atur a la baixa encara prenen més rellevància. El mes de març de 2013, per exemple, amb una població de poc més de 19.400 habitants, hi havia registrades més de 1.900 persones en situació d’atur. En canvi, aquest mes de març s’ha tancat amb poc més de 1.200 amb una població creixent de gairebé 19.800 habitants.

Durant aquests anys, l’Ajuntament de les Franqueses ha augmentat les polítiques econòmiques i socials adreçades a donar un impuls i un acompanyament a les persones amb dificultats per trobar un lloc de feina. En aquest sentit, cal destacar que els plans d’ocupació han estat claus. Aquest 2017, un total de 57 persones, 34 homes i 23 dones, han format part de plans d’ocupació i 24 estan relacionats amb el Pla de Barris. Cal destacar una modalitat de pla d’ocupació molt positiva que ha aportat bons resultats al municipi. Es tracta de les subvencions a la contractació de persones en situació d’atur que es fa a les empreses. L’Ajuntament aporta una part dels diners destinats als plans d’ocupació a la contractació de treballadors per part de les empreses del territori amb la condició que hi hagi una relació laboral mínima de sis mesos. Des de Dinamització Econòmica es valora molt positivament la iniciativa perquè moltes vegades aquestes relacions contractuals tenen continuïtat després del període subvencionat. Aquest fet és molt important tenint en compte que els plans d’ocupació que fa directament l’Ajuntament tenen una durada màxima determinada. Durant el 2016 es van fer 13 contractacions mitjançant una subvenció a l’empresa.

El teixit industrial del municipi també és essencial per a la millora de les dades econòmiques i d’atur. A les Franqueses la indústria es concentra a tres polígons, el Pla de Llerona, Congost i Ramassà. A les Franqueses actualment hi ha censades més de 1.000 activitats. Un dels projectes importants projectats al municipi és el desenvolupament del Sector N, que es farà a una zona propera a la carretera de Granollers a Cardedeu. En aquest punt es crearà un nou polígon de 450.000 metres quadrats i, a més, hi ha prevista la construcció del Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada, que impulsa el Club Natació Granollers. El projecte d’urbanització del Sector N ja està aprovat i properament es farà l’adjudicació de les obres.  

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Sector N
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/07/2020 a les 14:31h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)