Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Augmenta del nombre d’ofertes de feina gestionades per Dinamització Econòmica

02/05/2017

Moltes de les propostes de feina que arriben van dirigides a personal qualificat

Les dades d’atur comencen a pujar amb força a les Franqueses durant els anys 2008 i 2009, però és al 2013 quan arriba a xifres màximes. Ara, poc a poc, sembla que la situació es comença a normalitzar i les dades van baixant per intentar arribar a números semblants a abans de la crisi. En tots aquests anys, des de l’Ajuntament s’han fet esforços per pal·liar les conseqüències de la pèrdua de llocs de treball i s’han fixat nous objectius per ajudar a les persones en situació d’atur a trobar un nou rumb. En aquest sentit, ha estat clau la tasca desenvolupada des del servei de Dinamització Econòmica, situat a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris, i que ha fixat els seus esforços sobretot en l’acompanyament a l’usuari.

Els serveis que s’ofereixen poden anar en dos sentits, cap a l’emprenedor que vol assessorament per començar el seu propi negoci o cap a l’ajut de recerca de feina per a les persones que tenen la intenció de treballar per compte aliè. Aquest últim pot ser usuari de la borsa de treball i consultar les ofertes gestionades des d’aquest servei. Cal tenir en compte que els usuaris són de perfils diferents i no tothom sap com començar a buscar feina. Per això, a Can Ribas poden fer servir per lliure uns ordinadors habilitats o, si necessiten assessorament, poden demanar cita amb un tècnic. Les dades d’ofertes gestionades són positives. A principi del mes d’abril ja s’han gestionat 66 ofertes de feina, mentre que a la mateixa data de l’any passat la xifra era de 48. Des de Dinamització Econòmica també destaquen que cada vegada han de buscar més candidats perquè troben que els seus usuaris ja tenen ocupació. Una altra dada destacable és que moltes de les ofertes rebudes van dirigides a personal qualificat.

Durant els anys de crisi, el perfil que més ha augmentat és el de treballador autònom, el que ha decidit emprendre i muntar el seu propi negoci. Conscients d’aquest fet, les Franqueses del Vallès s’ha convertit en un referent a la comarca com a Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). Una iniciativa que s’ha portat a terme en conveni amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i la Diputació de Barcelona. Aquest servei ofereix la possibilitat de tramitar altes d’autònoms, Societat de Responsabilitat Limitada, i Societats Limitades Nova Empresa de manera gratuïta. Això suposa un estalvi econòmic i facilita els tràmits als emprenedors. Només en el cas de la creació d’una SL, que cal la signatura d’un notari, s’ha de pagar un petit import. Qui es decideix per muntar el seu propi negoci també pot demanar assessorament, un pla de viabilitat, i fins i tot un seguiment posterior que s’atorga a algunes empreses. Durant 2016, Dinamització Econòmica ha fet seguiment de 15 empreses, que han sumat una facturació de més de 500.000 euros i han creat 18 llocs de treball.

Trobar continuïtat al negoci

L’any 2014, l’Ajuntament de les Franqueses també s’afegeix al projecte Reempresa, dedicat a posar en contacte algú que vol deixar un negoci que encara és viable amb un emprenedor que busca una empresa en funcionament. Les dades de 2016 situen les Franqueses del Vallès en el número 14 del rànquing de municipis de la província de Barcelona. I és que vam atendre 16 reemprenedors, 3 cedents i es van tancar 5 casos d’èxit. El nou model econòmic que ha derivat de la crisi ha generat l’interès per la recerca de negocis que ja estan creades buscant estalviar-se les despeses que suposa començar un negoci des de l’inici. 

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Reempresa
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)