Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S’aproven els compromisos per millorar la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona

09/03/2017

Els propers 5 anys es reduiran un 10% les emissions per assolir gradualment els nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut.

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’ÀMB, la Diputació de Barcelona i representants locals –entre ells, la regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses, Rosa M. Pruna (CiU)– van aprovar els compromisos per reduir un 30% les emissions vinculades al trànsit en el termini de 15 anys. Es tracta del primer gran compromís comú de les diverses administracions amb l’objectiu compartit de garantir la qualitat de l’aire i protegir la salut i el medi ambient.

A partir de l’1 de desembre es restringirà el trànsit a furbonetes matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994 i turismes d’abans de l’1 de gener de 1997, en situacions d’episodi ambiental a 40 municipis de l’entorn de Barcelona. En concret, l’acord afecta l’Àmbit-40, que són els municipis declarats “Zones de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric”. L’integren Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles. Les Franqueses no està afectat directament però és un municipi proper a Granollers i a altres localitats afectades.

A partir de l’1 de gener de 2019 la restricció a fugonetes d’abans de l’1 d’octubre de 1994 i turismes d’abans de l’1 de gener de 1997 s’estendrà a tots els dies feiners, amb o sense episodi de gravetat. La Generalitat es compromet a facilitar la flexibilitat horària del seu personal durant els episodis ambientals en hores punta.

Les Franqueses del Vallès va demanar, juntament amb altres municipis de la comarca, la redacció del Pla supramunicipal d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Oriental.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
La Cimera de la Qualitat de l'Aire celebrada a Pedralbes el 6 de març de 2017 (FOTO ACM)
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)