Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La fortalesa de la dona, tema central de l’acte del 8 de març

09/03/2017

Més d’un vintena d’assistents han seguit la tertúlia a Can Font aquest dimecres al vespre

La commemoració del 8 de març, Dia de la Dona, posa de manifest que encara queden passes a fer per arribar a la igualtat de drets entre gèneres. Aquest dimecres al vespre, a Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies, més d’una vintena de persones han assistit a la tertúlia “La dona com a motor de canvi” entre les ponents Neus Estrada, psicòloga especialitzada en l’acompanyament de la dona; Bombo Ndir, agent d’acollida, tècnica de gènere i mediadora intercultural; i Núria Torras, llevadora i voluntària als camps de refugiats.

La tertúlia ha girat a l’entorn del paper de la dona en els diferents àmbits de la vida. Com hi ha normalitzades situacions que encara suposen diferències entre homes i dones en el món laboral; la pèrdua de la convivència en comunitat dins del nucli familiar, que suposa la soledat de la dona en situacions com la criança; i la importància de la dona en la cura de nens i gent gran són alguns dels temes que han centrat la trobada.

A més, la ponent Núria Torras ens ha explicat la seva experiència com a voluntària durant quinze dies al camp Kalachori, a Tessalònica, on ha col·laborat amb l’ONG Nurture Project International, que té com a objectiu el suport a la dona durant l’embaràs i la criança. Segons Torras, les condicions d’aquestes dones són dures, tot i que conviuen organitzades per fer-ne front. En aquest sentit, Núria Torras ha destacat que les dones són el motor dels camps.

Arxivat a: Polítiques Socials
La dona com a motor de canvi
La dona com a motor de canvi
La dona com a motor de canvi
La dona com a motor de canvi
La dona com a motor de canvi
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)