Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Recuperant l’entorn de la Font de Santa Digna

07/03/2017

Més de 20 persones van participar de la jornada de voluntariat per recuperar la font de Santa Digna, vora el riu Congost, al terme territorial de Llerona. La jornada va ser el dissabte 4 de març organtizada a càrrec de l’Associació Hàbitats.

Les activitats dels voluntaris i voluntàries per ajudar en la recuperació d’aquesta font van començar amb la construcció de caixes niu adequades a cada espècie d’au per tal d’afavorir la biodiversitat i d’oferir refugi a les parelles d’ocells.

L’altre front en què van treballar els voluntaris va ser la plantació d’arbres propis de les zones de ribera. Prèviament a la jornada es va fer una actuació de retirada de canya, una espècie molt invasora que ocupa bona part de les lleres del Congost. En aquest mateix punt, els voluntaris hi van plantar salzes blancs i freixes, permetent que aquests arbres recuperin una mica d’espai i tornin a oferir els seus beneficis al riu.

També es va aprofitar per recollir deixalles i al final del dia es van acumular uns quants sacs de rebuig. Ara la font de Santa Digna torna a ser un espai agradable i tranquil, amb un paisatge divers i heterogeni.

Aquest projecte, liderat des de l’Associació Hàbitats, compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Recuperació de la font de Santa Digna
Recuperació de la font de Santa Digna
Recuperació de la font de Santa Digna
Recuperació de la font de Santa Digna
Recuperació de la font de Santa Digna
Recuperació de la font de Santa Digna
Recuperació de la font de Santa Digna
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)