Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Més gent que mai a la Festa de la Mongeta del Ganxet

29/11/2016

La 6a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet es va celebrar diumenge passat, 27 de novembre, amb l’èxit de totes les activitats de la jornada.

La Festa de la Mongeta del Ganxet celebrada a Llerona va acollir centenars de persones més que l’any passat. Es calcula que al voltant d’unes 2.000 van passar per les Antigues Escoles per gaudir d’aquesta diada dedicada al llegum més preuat del municipi. La festa, organtizada des de l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, enguany va comptar amb la col·laboració de més entitats que mai: Festes Laurona, el Camper Club Ganxet, els Sardanistes franquesins, els Gegants de les Franqueses, a més a més de tenir el suport de la Diputació de Barcelona, dels pagesos de Llerona i el restaurant Casa de la Mestra de Llerona.

La festa va començar amb una fructífera trobada de productors i l'obertura de la fira de productes, que va reunir paradistes d’arreu de Catalunya. Després, el públic va poder veure de prop el procés de batuda, garbellada i tria de mongetes en una demostració dels pagesos locals. La cuinera Ada Parellada no va faltar a la festa, i en aquesta ocasió va oferir un taller de cuina familiar que va ser tot un èxit, amb més de 80 persones. A la tarda, el torn va ser per al cuiner mediàtic Marc Ribas, del programa Cuines de TV3. Al seu show cooking va oferir una truita amb mongetes, espigalls de col i botifarra negra.

Un dels moments amb més gentada va ser el tast de mongetes i botifarra del migdia.També en va destacar la cercavila dels Gegants de les Franqueses i els castells dels Xics de Granollers (que van aixecar 2pd4, 5d5n, 3d6 i 4d6). A la tarda, més d’un centenar de persones van ballar, veure i escoltar les sardanes de la Cobla Ciutat de les Roses i els Sardanistes franquesins, que van amenitzar la dansa, malgrat hi va haver un tall de llum general a la zona que va afectar la il·luminació de la festa.

El 5è Concurs de cuina va compar amb 16 participants, els guanyadors del qual van ser:

  • 1r premi: Joan Villaret, amb el plat “Mongetes amb cloïsses” (núm. 16)
  • 2n premi: Rosa Moreno, amb “Crema de mongetes amb mandonguilles de botifarra” (núm. 8)
  • Accèssits:
    Paquita Grau, amb “Mongetes amb botifarra cansalada i bolets” (núm. 1), per la qualitat de la cocció de les mongetes
    Teresa Ferré, amb “Pastissets d’una altra manera” (núm. 7), per l’originalitat de fer unes postres amb mongetes

Els accèssits no estaven previstos però, davant l’alta qualitat dels plats presentats es va considerar donar-los. El jurat del concurs va ser Marc Ribas, Ada Parellada i Miquel Ollé.

Podeu veure totes les fotografies de la 6a Festa de la Mongeta del Ganxet en aquest enllaç.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Marc Ribas al seu show cooking
La demostració de la batuda de mongetes
Plats del Concurs de cuina
Els guanyadors del 5è Concurs de cuina
El taller de l'Ada Parellada
El tast de mongetes
Els Sardanistes franquesins a la Festa
El Xics de Granollers
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)