Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El ple adjudica el contracte de l’obra del Parc del Falgar i la Verneda a Barnasfalt, SA

03/10/2016

El ple municipal va adjudicar el contracte de l’obra de la modificació del projecte d’acabament del Parc del Falgar i la Verneda a l’empresa Barnasfalt, SA, per un import de 2.894.728,96€ (IVA inclòs).

En principi, el període d’execució és de 9 meses i dues setmanes. L’empresa adjudicatària, va oferir les següents millores i condicions econòmiques:

  • Tancaments a l’àmbit del Falgar per valor de 91.954,18 euros.
  • Aparcament i camí de la penya per valor de 44.183,78 euros.
  • Jardineria i reg per valor de 275.000,08 euros.
  • Mobiliari Urbà valorat en 101.056,95 euros.
  • Reforç de la penya per valor de 10.854,25 euros.

Aquestes millores suposen un total de 523.049,24 euros. A més, Barnasfalt va oferir una ampliació del manteniment de l’obra en 13 mesos i la reducció del termini d’execució en 10 setmanes.

El regidor d’Urbanisme, Activitats i Habitatge, Jordi Ganduxé (CiU) va exposar durant la sessió, la llista de totes les empreses que es van presentar i les puntuacions obtingudes per cadascuna d’elles. La regidora Elisabet Pericas (ILFC-E) va manifestar la seva preocupació per saber d’on sortiran els diners per a tirar endavant aquest projecte. Francesc Colomé (CiU), alcalde del municipi, va explicar que els diners ja estan pressupostats al romanent de tresoreria del consistori. La proposta va ser recolzada per l’equip de Govern i ERC, amb el vot en contra de ILFC-E i l’abstenció de CpF.

Durant la sessió plenària es va donar compte de l’informe d’intervenció sobre el període mitjà de pagament corresponent al segon trimestre de 2016, extraient que el període mig de pagament de l’ajuntament i les entitats municipals és de 19,10 dies.

També es va informar del decret d’alcaldia que determina que a partir del dia 15 de setembre de 2016, la regidora Marina Ginestí Crusells (CiU) assumia la direcció política de l’àrea de Cultura, Infància i joventut, així com la presidència del Patronat de Cultura, Educació Infància i Joventut.

Respecte a la proposta d’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit, el regidor d’Hisenda, Relacions Institucionals i Polítiques Socials, Ferran Jiménez (CiU), va comentar que el pressupost és una qüestió viva on es realitzen, en un principi, diverses previsions però que al llarg de l’any es va modificant sempre d’acord amb les previsions que la llei permet, “tindrem menys despeses pel que fa als interessos del préstec a llarg termini ja que no utilitzarem aquesta opció, també tindrem menys despeses en energia elèctrica i enllumenat públic”.  El regidor també va destacar les partides més significatives on s’aplicarà la modificació del pressupost. La proposta va ser aprovada a la sessió plenària gràcies als vots favorables de l’equip de govern.

Pel que fa a la de modificació de la delimitació de la trama urbana consolidada del terme municipal, l’alcalde, Francesc Colomé (CiU), va explicar que el consistori, en el seu moment, va realitzar una trama urbana aprovada en sessió plenària que posteriorment no va ser acceptada des de la Generalitat de Catalunya. El govern aposta per un model de poble que inclogui l’activitat comercial al sector U i per això s’aprova la interposició de les al·legacions contra la proposta de modificació de la trama urbana.

El regidor Àlex Vega (ILFC-E) va manifestar la seva preocupació davant l’opció de què la Generalitat segueixi sense aprovar la trama urbana proposada per les Franqueses, “què farem amb el Mercadona si la Generalitat diu que no?”. L’alcalde, Francesc Colomé (CiU), va afirmar que es farà tot el possible per a què el Mercadona es quedi a les Franqueses i els seus treballadors no perdin la feina.

Durant el ple, també es va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció del PSC, la moció presentada per ERC per a donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat en les iniciatives legislatives que permetin fer plenament aplicables i efectives les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional i dur a terme les mesures que des de l’Ajuntament permetin millorar la situació de greuge i desavantatge que pateixen les dones al món laboral.

Tanmateix, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal CpF sobre el traçat del quart cinturó per les Franqueses. La regidora de Sanitat, Salut Pública, de Gent Gran i d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Pruna (CiU), va exposar que el seu grup municipal s’oposa a què per les Franqueses hi passi el quart cinturó ja que “malmet produccions agràries i altres infraestructures”. La regidora va informar també que properament hi haurà un Consell de Pagesia on es convidarà al Secretari General per a què expliqui en quin punt es troba el desenvolupament del 4t cinturó. La proposta es va aprovar amb l’abstenció de ILFC-E, que va presentar, per altra banda, una moció per demanar decidir des de Catalunya i el Vallès el model de mobilitat que es vol, fent un estudi de mobilitat i obrint la participació als ajuntaments afectats i als veïns d’aquests municipis. En aquest cas, el consistori va aprovar la moció per unanimitat.

Arxivat a: Ajuntament
Sessió Ple Municipal Setembre 2016
Sessió Ple Municipal Setembre 2016
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)