Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Ple adjudica el contracte de recollida de residus i neteja viària per 1,4 M€ a l’empresa Serveis Reunits

29/07/2016

El Ple municipal va adjudicar el contracte de gestió del servei públic de recollida de residus i neteja viària a l’empresa Serveis Reunits, SA. La decisió es va prendre a la sessió plenària celebrada ahir al vespre gràcies als vots favorables de l’equip de govern. L’oposició va abstenir-se de la proposta.

El regidor d’Obres i Serveis, Moisés Torres (CiU), va explicar que l’empresa guanyadora del concurs ofereix el servei per 1.420.745,17 euros (IVA exclòs) i proposa la compra dels vehicles antics per 75.000 euros. En principi, el servei es prestarà per vuit anys però el contracte podrà prorrogar-se fins a un màxim de deu anys. Properament, el consistori donarà a conèixer les millores en el servei de recollida de residus i neteja viària.

Serveis Reunits, SA va emportar-se el concurs amb un total de 189,78 punts. Urbaser, SA i Servitransfer, SL van obtenir 163,22 punts i 146,04 punts, respectivament. Foment de Construccions i Contractes, SA i CLD Serveis Urbans de Tractament de Residus, SL també van presentar-se però van quedar excloses per no complir el plec de clàusules.

ILFC-E i ERC van mostrar-se preocupats perquè alguna de les empreses rebutjades ja ha anunciat que impugnarà el concurs. Malgrat tot, els regidors i regidores de les Franqueses van expressar que el plec de clàusules està ben redactat.

Primeres passes per a la construcció del Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada

Les Franqueses també va aprovar adjudicar una parcel·la del sector N al Club Natació Granollers (Aqua Sports Associated Bcn, SA) perquè hi construeixi un Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada. Concretament, el Ple va validar provisionalment un contracte d’ús privatiu de la parcel·la Q1 situada en el Pla Parcial Sector N (a la carretera de Cardedeu) en règim de concessió administrativa.

L’empresa adjudicatària, a més de la construcció del complex esportiu, va oferir les següents millores:

  • Cànon fix anual de 15.000 euros més impostos.
  • Cànon variable a partir del tercer any de 0,50% sobre la facturació de l’any anterior.
  • Inversió de 10.686.317,30 euros (IVA exclòs).
  • Creació de 37 nous llocs de treball, en la qual es procurarà donar prioritat als residents de les Franqueses.
  • Descompte del 10% a aquells socis i sòcies residents a les Franqueses, així com preus específics per a persones amb discapacitat.

Els regidors Rafael Bernabé (ILFC-E), Germán López (ILFC-E) i Àngel Profitós (ERC) van manifestar que aquest tipus de construccions no són el model de poble que els seus grups polítics defensen perquè segons ells el consistori ha adaptat les condicions de cessió de la parcel·la als interessos d’una empresa privada. Bernabé  i López van dir que “els 15.000 euros del cànon anual són un regal i que pel·lícula ja està canviada abans de començar perquè la reparcel·lació del sector N no està pagada, hi ha menys llocs de treball i el Club Natació Granollers encara no ha reunit tots els diners per desenvolupar el projecte sencer”. Profitós va recordar que el Club Natació Granollers ha estat la única oferta presentada perquè les condicions li eren favorables. 

L’alcalde Francesc Colomé (CiU) va explicar que l’objectiu de l’equip de govern és desencallar el sector N i que un complex esportiu de la qualitat i la magnitud plantejades serà un motor per atraure altres negocis i crear més llocs de treball.

El punt va validar-se amb els vots favorables de l’equip de govern. L’oposició va votar-hi en contra.

Bellavista tindrà una residència

El regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé (CiU), va explicar que des de fa mesos l’Ajuntament treballa perquè Bellavista tingui una residència i centre de dia per a la gent gran. El Ple va aprovar la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per permetre que la parcel·la ubicada al carrer del Terme número 15, a Bellavista, tingui els usos per construir aquest equipament públic per a la gent gran del municipi.

Segons l’alcalde, Francesc Colomé (CiU), a les Franqueses hi falta una residència i un centre de dia perquè l’equipament de Corró d’Avall no té suficient capacitat per acollir tota la població que ho necessita.  Davant les preguntes de l’oposició l’alcalde va explicar que l’Ajuntament vol concertar el 50% de les places, que en principi en seran un centenar.

La proposta va obtenir els vots favorables de l’equip de govern i d’ERC. ILFC-E i CpF van abstenir-se.

Es liquida la societat municipal d’Entorn Verd

Moments abans de la sessió plenària va dissoldre’s la societat municipal Entorn Verd. A partir d’ara, per decisió del Ple, les quotes urbanístiques que recaptava aquesta empresa passaran a recollir-se des de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. La proposta va ser recolzada per l’equip de govern, ERC i CpF. ILFC-E va votar-hi en contra.

Les festes locals del 2017

Els regidors i regidores van aprovar per unanimitat el calendari de festes locals per a l’any vinent:

  • Bellavista: 26 de maig i 7 de juliol
  • Marata: 26 de maig i 29 de juliol
  • Corró d’Amunt: 26 de maig i 5 d'agost
  • Llerona: 26 de maig i 8 de setembre
  • Corró d’Avall: 26 de maig i 15 de setembre
Arxivat a: Ajuntament, Gent Gran, Hisenda, Obres i Serveis, Urbanisme i Activitats
Els cinc contenidors de recollida selectiva
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)