Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els arbres plantats a la pollancreda talada de Llerona arrelen amb força

26/05/2016

A més, han rebrotat la majoria d’exemplars desapareguts.

Els 50 arbres plantats en una part de l’antiga pollancreda de Llerona estan vius i han continuat brotant gràcies a la cura dels veïns de Llerona, que els han posat tutors i també els van regar durant els primers dies de la seva plantada, durant la Festa de la Primavera del 17 d’abril passat. 

Les repetides pluges i les temperatures d’aquest mes de maig n’han afavorit el seu manteniment i han ajudat al seu arrelament. Quan la climatologia sigui més seca, els veïns de Llerona tornaran a garantir el seu reg. 

Altrament, també és possible comprovar el gran nombre de pollancres que han rebrotat amb força, tant en la zona on es van plantar 25 freixes i 25 aurons com també en els sectors de més al nord. La supervivència d’aquests plançons no està encara garantida, malgrat disposar d’un sistema radicular important heretat dels arbres que es van talar, ja que encara poden ser víctimes de la sequera i de coleòpters que es nodreixen de brots tendres. El gran nombre de rebrots, però, fa preveure que en un futur es podrà a tornar a gaudir de l’ombra dels pollancres en aquesta zona.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
La quantitat de rebrots dels pollancres desapareguts que hi ha pertot preveu que els plançons acabin fent-se adults
Els pollancres talats han rebrotat amb força
Estat actual d'un dels cinquanta arbres que es van plantar durant la Festa de la Primavera
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/06/2022 a les 15:56h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)