Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Veïns i veïnes de Corró d’Amunt manifesten el seu descontentament per l’eliminació de 7 hectàrees de bosc al poble

06/04/2016

El Consell del Poble aprova el pressupost per al 2016.

Desenes de veïns i veïnes de Corró d’Amunt van manifestar la seva disconformitat per l’eliminació d’una part del bosc de la finca de Can Bruguera a la sessió plenària del Consell del Poble que va tenir lloc el dilluns al vespre.

La finca de Can Bruguera pertany a un propietari particular i suma unes 64 hectàrees de les quals 53 són forestals. A 7 de les 53 hectàrees de bosc el propietari va decidir dur a terme actuacions de rompuda i d’aprofitament forestal. La rompuda suposa l'eliminació total de la coberta forestal amb l’objectiu d’establir-hi d'activitats agropecuàries, és a dir, fer-hi camps. En canvi, l’aprofitament forestal implica la tala d’arbres per, per exemple, vendre’n la fusta però no significa que en aquell espai s’hi faci un camp. Amb aquestes actuacions els antics camins privats que hi havia dins del bosc van desaparèixer.

Segons la cap de l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Maria Teresa Serra, aquestes actuacions són completament legals. Quan un propietari decideix treure un rendiment del seu bosc ha d’elaborar un pla de gestió forestal i sol·licitar les autoritzacions a la Generalitat. En aquest cas concret, el propietari de la finca de Can Bruguera va seguir tots els procediments i va obtenir tots els permisos de la Generalitat.

La tècnica va remarcar que es farà un seguiment a posteriori per comprovar sobre el terreny que no hi hagi incidències o afectacions greus a causa de l’eliminació del bosc. Tot i que l’Ajuntament no té la capacitat per autoritzar aquest tipus d’actuacions, la tècnica va donar les explicacions pertinents i va resoldre els dubtes dels assistents. També va recordar que si algú necessita més informació sobre aquest tema pot dirigir-se a l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat a l’equipament de Can Ribas-Centre de Recursos Agraris o trucar al número de telèfon 938 616 360.

Malgrat tot, diverses persones van expressar el seu descontentament amb l’Ajuntament. La majoria van demanar que “s’informi als veïns i veïnes del poble abans que es porti a terme una actuació d’aquesta magnitud i encara que sigui d’un particular”.

Millores a la via pública i a la Zona Esportiva

A la sessió plenària es van tractar altres qüestions relacionades amb la via pública i la Zona Esportiva Municipal. Per oferir una informació més directa a la ciutadania al Consell van assistir-hi els regidors d’Obres i Serveis, Moisès Torres, i d’Esports i Urbanisme i Activitats, Jordi Ganduxé.

El regidor d’Obres i Serveis, Moisès Torres, va repassar algunes de les actuacions que properament es duran a terme: dins del recinte de les Antigues Escoles es taparà el pou i es canviaran tots els jocs infantils del pati; pel que fa a la nova il·luminació del nucli antic es substituiran els pals de fusta per metàl·lics i es soterrarà el cablejat; i es reubicaran les bústies de la plaça de l’Església per posar-hi bancs. El regidor va anotar altres suggeriments dels veïns i veïnes i va comprometre’s a donar-hi resposta.

Una de les queixes més persistents i continuades en el temps dels habitants de Corró d’Amunt és la manca de seguretat viària a les zones urbanes. Nombrosos ciutadans i ciutadanes insisteixen en la necessitat de col·locar més ressalts, sobretot a l’entrada i a la sortida del poble i a la urbanització de Can Suquet, per reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen així com habilitar nous passos de vianants. El regidor Moisès Torres, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana i president del Consell del Poble, Ferran Jiménez, van assegurar que desencallaran la qüestió a la propera Comissió de Mobilitat i elevaran la petició a la Diputació de Barcelona, titular de la carretera de Cànoves.  

Per la seva banda, el regidor Jordi Ganduxé, va informar que des del passat mes de març es duen a terme controls de qualitat mensuals a les instal·lacions esportives per intentar donar el millor servei possible.

Pressupost pel 2016

El president del Consell, Ferran Jiménez, va presentar el pressupost per a l’exercici de 2016. Enguany, aquest òrgan consultiu ha rebut 10.660 euros de les arques municipals per realitzar les actuacions i activitats que els veïns i veïnes del poble considerin necessàries.

Com cada any, una part del pressupost es destina a atorgar ajudes a les entitats del poble. Les partides es distribueixen en funció del nombre i de les característiques d’actes que es programen. També es reserva crèdit per a la Festa Major i una partida de 5.750 euros per actuacions que els veïns i veïnes vulguin dur a terme al poble o compra de material. Per exemple, amb els diners del 2015 es va adquirir un ordinador portàtil, un projector i una pantalla, entre d’altres.

Totes les accions que es realitzin amb fons del Consell del Poble prèviament es presentaran, votaran i debatran amb els veïns i veïnes i els membres de la junta a les sessions d’aquest òrgan. Les reunions tenen lloc l’últim dilluns dels mesos imparells, a les 20 h, a les Antigues Escoles de Corró d’Amunt.

En aquesta taula podeu consultar el pressupost amb les partides detallades:

Partides Euros
Associació de Veïns Corró d'Amunt 700
Club Ciclista Corró d'Amunt 1.400
Club Petanca Corró d'Amunt 200
Grup de Teatre Boina 400
Unió Sportiva Corró d'Amunt 610
Festa Major 1.300
Gestió  300
Altres 5.750
Total  10.660
Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Obres i Serveis, Seguretat Ciutadana, Urbanisme i Activitats
Un moment de la passada sessió
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/01/2022 a les 13:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)