Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els veïns de les Franqueses plantaran 50 arbres a Llerona, al lloc on es va talar la pollancreda de la ribera del Congost

05/04/2016

La plantada popular es farà el diumenge 17 d’abril, dins la Festa de la Primavera que organitza Festes Laurona.

Els veïns de les Franqueses que ho vulguin podran ajudar a plantar els 50 arbres que el Consell del Poble de Llerona ha comprat per repoblar la zona situada al marge dret del riu Congost on hi havia la pollancreda que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya va talar al mes de febrer perquè els exemplars que hi havia eren vells i estaven malalts. 

Tot i que l’Ajuntament va demanar al Departament la cessió de nous exemplars per poder-los plantar amb mitjans propis, finalment s’han comprat 50 arbres a Forestal Catalana amb un 40% de descompte. La plantada popular tindrà lloc el diumenge 17 d’abril, dins el programa d’actes de la Festa de la Primavera que organitza Festes Laurona.

La plantada compta, doncs, amb la implicació de l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, el Consell del Poble de Llerona, Festes Laurona i l’Agrupació de Defensa Forestal Montseny-Congost. Es recomana portar-hi pales i galledes. 

Els arbres que es col·locaran són 25 exemplars de freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) i 25 d’auró blanc (Acer campestre). El cost dels arbres i del seu transport és de 284 euros, import que ha assumit el Consell del Poble de Llerona. El divendres 8 d’abril, tècnics del Departament es reuniran amb representants de l’Ajuntament i del Consell per valorar el lloc exacte on s’ha d’ubicar els exemplars. 

Aquesta informació la va donar Rosa M. Pruna, presidenta del Consell del Poble de Llerona, en el ple de l’ens que va tenir lloc ahir dilluns, 5 d’abril, a les Antigues Escoles. Un ple que va començar amb un sentit aplaudiment d’homenatge a Jaume Lloreda, membre de la junta del Consell com a representant de la Penya Blaugrana de Llerona, que va morir el 13 de març passat. Es va fer públic que el substituirà Enric Garriga, que ja havia estat a la junta en l’anterior legislatura com a representant dels veïns. 

Entre d’altres qüestions, des del públic es va demanar que es reubiqués la parada d’autobús de la urbanització Can Baldic situada al davant de Can Parets, per la seva perillositat, així com que l’Ajuntament pensés una solució per millorar la seguretat a l’entrada i a la sortida de la urbanització, com ara uns semàfors amb sensors.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Exemplar d'auró blanc
Exemplar de freixe de fulla petita
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/06/2022 a les 15:56h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)