Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament presenta els requisits per sol·licitar subvencions perquè les empreses puguin contractar franquesins en situació d’atur

30/03/2016

La quantia de l’ajut arribarà fins al 50% del cost de contractació durant un màxim de 12 mesos.

Ahir dimarts, 29 de març, es va fer la presentació dels requisits perquè les empreses de les Franqueses que s’hi vulguin acollir puguin sol·licitar una subvenció per a la contractació de persones en situació d’atur que resideixin al municipi. La subvenció serà del 50% del cost de contractació durant un període de 6 mesos, ampliable a 6 mesos més. 

L’objecte d’aquest programa és estimular la creació i formació de llocs de treball i contribuir a reduir la taxa d’atur del municipi. La despesa anual per al consistori és de 90.000 euros, 40.000 euros més que el que s’havia previst inicialment com a conseqüència de l’acord que l’equip de govern va signar amb ERC per a l’aprovació dels pressupostos, tal com va voler recordar durant la roda de premsa l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé. 

Colomé va dir que l’Ajuntament continuarà impulsant plans d’ocupació, que durant els anys 2014 i 2015 van ocupar 199 persones, però que “aquesta línia d’ajuda va un pas més enllà”. El regidor de Dinamització Econòmica, Javier Álvarez, va afegir que “l’objectiu final és que el treballador es pugui acabar quedant a l’empresa, cosa que amb els plans d’ocupació no és possible”. 

Colomé va dir que esperen que aquest primer any es puguin contractar per aquest sistema entre vint i vint-i-cinc persones, i que al final de la legislatura puguin acabar sent un centenar. 

L’import màxim de la subvenció serà del 50% de la despesa salarial i de cotització, amb un màxim de l’equivalent al salari mínim interprofessional per a cada contracte que tingui una durada mínima de 6 mesos. I per a contractes superiors als 6 mesos, del setè al dotzè mes l’import màxim de la subvenció serà del 50% de la despesa salarial i de cotització, amb un màxim equivalent a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional. Es premiarà, doncs, els empresaris que vulguin allargar el contracte fins a l’any. 

Els requisits que han de complir les empreses per poder sol·licitar una subvenció per a la contractació de persones en atur són els següents:

  • Desenvolupar una activitat econòmica degudament legalitzada i adherir-se com a empresa col·laboradora del Servei Local d’Ocupació de les Franqueses del Vallès.
  • Estar donat d’alta de l’import d’activitats econòmiques (IAE), si li correspon.
  • No ser depenents ni estar societàriament vinculades a administracions, ens o organismes públics.
  • Estar al corrent de pagament de les obligacions amb Hisenda, amb la Seguretat Social i amb l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.
  • No haver realitzat acomiadaments improcedents en el darrer any o ERO en els darrers tres mesos.
  • Contractar una persona amb posterioritat a la data de publicació d’aquesta convocatòria de subvencions i per un període no inferior a 6 mesos.
  • Presentar la sol·licitud elaborada pel Servei Local d’Ocupació, adjuntant la documentació requerida i la Declaració Responsable signada. 

Les persones que vulguin ser contractades han de complir els següents requisits:

  • Acreditar l’empadronament a les Franqueses del Vallès amb una antiguitat mínima de sis mesos anteriors a la data de la convocatòria de la subvenció.
  • Haver estat derivat a aquesta oferta de treball mitjançant del servei d’intermediació del Servei Local d’Ocupació de les Franqueses del Vallès. 

Van donar suport al programa el president de l’Associació d’Empreses dels Polígons de les Franqueses, Joan Maynou, i el president de PIMEC Vallès Oriental, Vicenç Paituví. També va assistir a la roda de premsa el regidor de Relacions Institucionals, Ferran Jiménez.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Un moment de la roda de premsa a la sala de plens de l'ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)