Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Evolució dels programes d’acollida per a persones nouvingudes

22/03/2016

Aquest mes de març han finalitzat les diferents activitats adreçades a facilitar l’acollida i la participació de les persones i/o famílies nouvingudes, realitzades durant aquest primer trimestre de l’any, incloses dins del projecte municipal Diversitat i Convivència 2016, gestionat des de l’àrea de Polítiques Socials.

Orienta Dona (programa d’orientació social)

Aquest programa es tracta d’un recurs d’acollida especialitzada, per tal de facilitar eines i recursos al desenvolupament personal i social.

Des que es va iniciar el programa, al mes de octubre de 2015, un total de 17 dones de diferents nacionalitats han participat al taller.

Vincles (acollida i participació als centres educatiu)

Aquest programa, amb la finalitat de facilitar l'apropament de les famílies nouvingudes, especialment d'origen immigrat, a la dinàmica pròpia dels centres educatius, així com del seu entorn més proper, està adreçat a famílies dels tres centres educatius del barri de Bellavista: l’Escola Bellavista-Joan Camps, l’Escola Colors i l’Institut Lauro. La primera edició del programa es va realitzar durant el curs passat, 2014-2015, amb una valoració molt positiva dels resultats que va donar motius per continuar-lo.

En aquest trimestre i, en continuació amb les sessions d’acollida als centres educatius realitzades durant el primer trimestre del curs, s’ha reiniciat el taller “A l’escola, parlem català”, el qual planteja el coneixement de la llengua catalana, a nivell oral, com a fil conductor per tal de facilitar l’adaptació aels centres educatius del propis fills/es, així com potenciar la creació de vincles amb el centre i amb els diferents agents que hi intervenen.

Durant aquest trimestre, el taller s’ha realitzat a l’Escola Colors, comptant també amb la visita guiada al centre per part de la directora del centre. La visita és útil per a conèixer l’espai, les persones que hi treballen i el seu funcionament.

Dins d’aquest taller, també s’ha aconseguit la participació activa xerrades relacionades amb l’educació dels infants, promogudes des de l’àrea d’educació i infància, i activitats diverses de caire infantil i familiar, entre d’altres.

Actualment hi ha 16 persones participants, totes dones. Aquest programa també compta amb el suport de l’Oficina Tècnica del Pla de Barris.

Coneix les Franqueses (programa de coneixement de l’entorn)

Es tracta del curs de coneixement de l’entorn adreçat a persones nouvingudes d’aquest municipi que també inclou un breu taller de la llengua catalana. Durant aquesta acció, es va comptar amb la col·laboració de diferents agents del municipi, com professionals de l’àmbit de la salut i l’educació, entre d’altres. Al primer trimestre de l’any i han participat 23 persones.

Aquest programa, igual que el curs Coneix el Món laboral realitzat el passat mes de desembre en col·laboració amb la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, s’inclou dins les línies d’actuació recollides a la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i, el seu reglament aprovat l’any 2014.

Totes aquestes accions es troben emmarcades dins del Programa Diversitat i Convivència a les Franqueses del Vallès i, compten amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Polítiques Socials
Moment d'una visita de persones nouvingudes a l'Escola Colors.
Imatge del curs 'Coneix el món laboral'.
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)