Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Dia de les espècies autòctones a la riera de Carbonell

17/03/2016

Diumenge passat, 13 de març, l’Associació Hàbitats va dedicar la jornada, en què se celebrava en el dia de les espècies autòctones, a millorar la riera de Carbonell. Es tracta d’una jornada oberta a participants de totes les edatas.

Les persones voluntàries que hi van assistir van netejar l’espai de deixalles. Com que l’any passat, en una altra jornada, ja se n’hi havien retirat grans andròmines, aquest any aquesta tasca era més fàcil, tot i que hi havia petites deixalles de tot tipus. En total, es van retirar quatre sacs de brossa (fustes, pots de pintura, una roda, ampolles, roba, plàstics, etc.).

També es va poder observar quines exemplars d’espècies vegetals autòctones han sobreviscut al primer any de plantació: 13 gatells (salix atrocinerea) plantats a partir de la tècnica d’estaques vives, 8 penjolls (carex pendula), 14 lliris grocs (iris pseudocorus), 11 saücs (sambucus nigra), 3 salzes blancs (salix alba), 3 verns (alnus glutinosa), 2 sanguinyols (cornus sanguinea) i 4 freixes (fraxinus angustifolia). S’han detectat rebrots de canya americana (arundo donax), i amb personal professional s’eliminaran els rebrots d’aquesta espècie i s’adequaran els escocells de les plantacions per poder regar-les durant els mesos vinents.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Neteja de la riera Carbonell
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 18:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)