Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Més de 50 cavalls, 15 carros i 6 tractors a la Passada dels Tres Tombs de les Franqueses

25/01/2016

La cavalcada, que va tenir lloc el diumenge 24 de gener, va acabar a la plaça de l’Ajuntament.

Enguany la Passada dels Tres Tombs la va organitzar l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses, que va agafar el relleu de l’associació de Sant Antoni Abat, entitat que va ser present en diferents moments dels tres tombs. A la cavalcada, que va tenir lloc el diumenge 24 de gener al migdia, hi van participar més de cinquanta cavalls, una quinzena de carros i sis tractors. 

Després de la missa en honor de Sant Antoni Abat que va tenir lloc a l’església de Santa Eulàlia de Mèrida de Corró d’Avall i del repartiment de panets gentilesa del Forn Rovira, els genets que es van concentrar i esmorzar a la plaça de l’Espolsada van començar a desfilar pel davant de l’església, on mossèn Sergi González, al costat de les autoritats locals, va beneir els animals. Un cop van passar tots i es van encaminar a la carretera de Ribes per iniciar la passada, el mossèn va beneir els animals domèstics dels presents, i acte seguit es va enfilar en un cavall per afegir-se a la desfilada. 

Van assistir a la cavalcada més de 50 cavalls provinents, la majoria, de l’Hípica de Llerona, del Club Hípic La Quaranya de l’Ametlla i de l’Hípica Fàtima Ribera. Encapçalava la marxa la xaranga Clown Band, i just després, i a cavall, el capità, dos cordonistes, dos policies i el carro amb la figura de Sant Antoni. 

Després dels genets i els seus cavalls, inclòs el ruc de Can Guillot, van passar la quinzena de carros, dos dels quals van admetre a les seves carrosses passatgers del públic assistent. I després, sis tractors: un de Can Pau Trias, dos de Can Sardà (amb remolc), un de Can Rodoreda i dos de Can Congost. Va tancar la rua el cotxe de l’Agrupació de Defensa Forestal. 

Durant tot el recorregut, que va passar pel carrer de Sant Ponç, camí de la Serra, camí de Can Jep, carrer de la Riera, rotonda de Cal Mònic i carretera de Ribes fins a la plaça de l’Ajuntament, es van llançar un munt de caramels als vianants. 

Un cop a la plaça de l’Ajuntament, tots els participants a la passada van rebre un obsequi de l’organització, que per acabar la festa va convidar tothom a borregos i vi dolç.

Podeu veure totes les fotografies en aquest enllaç o passant-les des d'aquesta imatge:

 

Passada dels Tres Tombs, Sant Antoni Abat 2016

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Podeu veure totes les fotografies de la Passada dels Tres Tombs al Flickr de l'Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 20:27h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)