Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Festa de la Mongeta del Ganxet arriba a la 5a edició amb força novetats

24/11/2015

El convidat d’honor d’enguany serà el prestigiós xef Carles Gaig.

La Festa de la Mongeta del Ganxet de les Franqueses s’ha fet gran. Enguany celebra el 5è aniversari i ho fa amb un munt de novetats que tindran lloc el diumenge 29 de novembre a les Antigues Escoles de Llerona. En aquesta edició, que com sempre organitza l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses i el Consell del Poble de Llerona –amb la col·laboració per primer cop de Festes Laurona–, el convidat d’honor serà el reconegut xef Carles Gaig

Una de les novetats de la cita d’enguany és la primera trobada de productors, restauradors i elaboradors, que s’ha muntat amb l’objectiu que acabi esdevenint la llotja del sector. També com a novetat d’enguany, visitaran l’espai els gegants de les Franqueses, el Marquès i la pagesa, i el gegantó escolar, així com els Xics de Granollers, que faran un taller de castells. 

A aquests actes se sumaran als ja tradicionals de la batuda, garbellada i tria de mongetes, la 4a edició del Concurs de cuina i el tast de mongetes que clou la festa. També hi haurà parades de mongetes del ganxet i de productes de proximitat, i es vendrà el llibre La cuina del ganxet, d’Ada Parellada, que en signarà exemplars. 

A la tarda, de les 18 a les 20 h, està previst que l’equip del magazín 1món.cat, de la Xarxa de Televisions Locals, emeti en directe un programa sobre Llerona i el seu producte estrella, les mongetes del ganxet, a l’envelat de les Antigues Escoles, que es podrà veure per VOTV i per una trentena de televisions locals d'arreu de Catalunya. Tothom que hi estigui interessat, pot assistir-hi com a públic. 

En la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany, que s’ha fet avui dimarts, 24 de novembre, al migdia, a les Antigues Escoles de Llerona, Rosa M. Pruna, regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses i presidenta del Consell del Poble de Llerona, ha dit que “aquest any la farem grossa”, en referència a les nombroses novetats d’aquesta edició. I n’ha destacat la trobada de productors, restauradors i elaboradors, “que es fa amb la voluntat que Llerona acabi marcant el preu de referència de la mongeta del ganxet arreu”. 

Per la seva banda, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha volgut remarcar la condició de Llerona com a “primera productora mundial de mongeta del ganxet” amb més de 30 hectàrees conreades. També ha dit que la festa, “que està plenament consolidada, va néixer com un esdeveniment d’àmbit local, ara ja té caràcter comarcal i volem que acabi esdevenint una festa de país, i n’estic convençut que ho aconseguirem”. 

També ha assistit a l’acte Jaume Lloreda, en representació del restaurant Casa de la Mestra, responsable de la cocció de les mongetes –40 kg, unes 600 racions– que se serveixen el dia de la festa en el tast, i Jordi Pascual, de Festes Laurona, el qual ha justificat la participació de l’entitat en l’organització perquè “entenem la festa com un homenatge als pagesos de Llerona”. 

En el document adjunt podreu consultar el programa complet d’actes.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
D'esquerra a dreta, Jordi Pascual, Francesc Colomé, Rosa M. Pruna i Jaume Lloreda
Rosa M. Pruna, presidenta del Consell del Poble de Llerona, durant la roda de premsa

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 14:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)